Mededeling: dit boek zal binnenkort niet meer te verkrijgen zijn!!!!

Ik heb de inhoud van dit boek namelijk samengevoegd met het boek; “De spelers van Blijvend anders”. De bedoeling is om een boek uit te geven waar zowel beschreven staat hoe de mystiek in ons leven werkt, de inhoud van “Waarom heb ik mijn hoofd gestoten” en hoe het werkt in onszelf, de inhoud van “De spelers van Blijvend anders”. Waarom twee boeken behouden als het allemaal in één boek gezet kan worden en ook nog eens aangevuld kan worden!

De titel van het nieuwe boek is: Blijvend anders
Subtitel: Echt veranderen doe je zo…..

6 november 2022

JAAAAAAAA het is te koop!!!!     

Boek: Blijvend anders – Geschreven door Rob Droog (boekenbestellen.nl)

 

Het is gelukt om dat wat al járen in mijn hoofd zit, om te zetten in een boek met de toepasselijke titel:

Waarom heb ik mijn hoofd gestoten

 

Dit boek is feitelijk de introductie van de term:

“de individuele bewustzijnslijn”

Als we geboren worden zijn we niet leeg, geen onbeschreven blad en zeker niet blanco. Integendeel, we worden met volheid en een sterk ontwikkelde eigenheid geboren. Het leven begint met bewustzijn. Beter beschreven: we worden allemaal geboren vanuit een reeds lang lopende individuele bewustzijnslijn.
Een bewustzijnslijn waar al eerder mensen uit zijn ontstaan en waar hun waarnemingen en indrukken in zijn achtergebleven. Omdat elke individuele bewustzijnslijn andere voorgangers heeft, hebben we allemaal een verschillende volheid en eigenheid. Ongeacht overeenkomstige erfelijke en genetische bepalingen en nagenoeg identieke omstandigheden waarin we zijn opgegroeid. De inhoud van de individuele bewustzijnslijn is als het ware de voedingsbodem waarin jij en je leven terecht komen en wat bepaalt wat wel of niet kan gaan groeien. Die individuele bewustzijnslijn is ook waar ons individuele bewustzijn uit ontstaan is waar we mee geboren worden. Hoe meer we dat beseffen, hoe meer we de zin van het leven kunnen begrijpen, inclusief ons hoogste geluk en ons diepste lijden.

Ziekte, aandoeningen en stoornissen ontstaan namelijk niet toevallig, of door pech of samenloop van omstandigheden. Ze ontstaan ook niet alleen uit erfelijke, genetische en omgevingsfactoren. Het is de individuele bewustzijnslijn die in dit alles de absolute hoofdrol speelt.

Misschien vraag je je af wat het verschil is tussen het reïncarnatie principe en de individuele bewustzijnslijn.

Het reïncarnatie principe gaat uit van de continuering van wat we “ik” noemen. Mensen hebben het dan ook altijd over: wie “ik” was in vorige levens en wat “mij” is overkomen of wat “ik” heb gedaan of juist niet heb gedaan in vorige levens. Dat wat we “ik” noemen is dan de constante factor. Daarbij is reincarnatie gebaseerd op de wetten van karma. Heb je het in vorige levens goed gedaan dan kun je verder en wordt dat in dit leven beloond, bijvoorbeeld in de vorm van gezondheid, voorspoed en geluk. Heb je het in vorige levens echter fout gedaan dan krijg je wat niet goed is gegaan of niet goed is gedaan wederom in dit leven op je bordje, soms in een zwaardere vorm…

De individuele bewustzijnslijn gaat uit van de continuering van bewustzijn.
Wat we “ik” noemen is daarin elke keer een tijdelijke en unieke manifestatie.
Je zou kunnen stellen dat al die vorige levens waar we het bij reincarnatie over hebben wel in je bewustzijn zitten, in dit geval in de individuele bewustzijnslijn, maar dat jij dat niet was. Jij bent hier nu, uniek en eenmalig. Je individuele bewustzijnslijn draagt alle waarnemingen en indrukken van alle vorige manifestaties die ooit uit die individuele bewustzijnslijn zijn ontstaan. Aangezien jouw individuele bewustzijn van hier en nu een rechtstrseeks gevolg is van de inhoud van die individuele bewustzijnslijn, lijkt het er op alsof het allemaal van en door jou is en is er ook de neiging om te denken en te voelen of die inhoud door jouw “ik” is ontstaan. Een ander groot verschil is dat Karma in deze benadering geen enkele rol speelt, er is geen straf en geen beloning. Bij deze benadering is er slechts licht dat zwaarte belicht… er is geen schuld, geen straf en geen beloning.

Ik hoop dat dit boek een bijdrage kan leveren aan de bewustwording van het belang van bewustzijn en dan met name de individuele bewustzijnslijn…

In onderstaande podcast bespreek ik samen met mijn dochter Judith dit boek:

 

Dit boek is te bestellen via de volgende link:
waarom heb ik mijn hoofd gestoten

Wacht even, even verder kijken!!!!

 

Ik weet het, destijds was Osho voor veel mensen erg controversieel, maar luister eens met nieuwe oren. Op een gegeven moment zegt hij in onderstaande  opname: “Don’t call it God, call it pure consiousness”.

Dat is ook precies wat mensen die een BDE (bijna dood ervaring) hebben ervaren benoemen. Veel mensen met een BDE ervaarde praten over de beleving van liefde, zo intens dat het niet van deze aarde is, van licht, zo intens dat het niet van deze aarde is, én ze hadden de beleving van een compleet of alles omvattend bewustzijn. Opeens was het hun compleet duidelijk waarom alles gaat zoals het gaat, is zoals het is en wat hun eigen rol in dat alles precies is, was en zal zijn.

In mijn boek beschrijf ik een BDE als het wegvallen van je “ik” gerelateerde bewustzijn oftewel je individuele bewustzijn én de individuele bewustzijnslijn. Daardoor kom je weer in contact met de bron waaruit de individuele bewustzijnslijn is ontstaan, de hoogste licht- en liefdes energie in relatie met het totale alles omvattende bewustzijn.

Dat is wat Osho tijdens dit interview “pure consiousness” noemt.

 

De individuele bewustzijnslijn……

Eindelijk kunnen we tot een dieper begrip komen van de oorzaken van waarom het gaat zoals het gaat, is zoals het is, en wat onze eigen rol daarin is.

Nu kan er een dieper begrip ontstaan van alles waar we door overvallen worden zoals ongelukken, ziekte en de dood.

Rob Droog