Het is me weer gelukt om dat wat al járen in mijn hoofd zit, om te zetten in een boek met de toepasselijke titel:

Waarom heb ik mijn hoofd gestoten

 

Dit boek is feitelijk de introductie van de term:

“de individuele bewustzijnslijn”

Als we geboren worden zijn we niet leeg, geen onbeschreven blad en zeker niet blanco. Integendeel, we worden met volheid en een sterk ontwikkelde eigenheid geboren. Het leven begint met bewustzijn. Beter beschreven: we worden allemaal geboren vanuit een reeds lang lopende individuele bewustzijnslijn.
Een bewustzijnslijn waar al eerder mensen uit zijn ontstaan en waar hun waarnemingen en indrukken in zijn achtergebleven. Omdat elke individuele bewustzijnslijn andere voorgangers heeft, hebben we allemaal een verschillende volheid en eigenheid. Ongeacht overeenkomstige erfelijke en genetische bepalingen en nagenoeg identieke omstandigheden waarin we zijn opgegroeid. De inhoud van de individuele bewustzijnslijn is als het ware de voedingsbodem waarin jij en je leven terecht komen en wat bepaalt wat wel of niet kan gaan groeien. Hoe meer we dat beseffen, hoe meer we de zin van het leven kunnen begrijpen, inclusief ons hoogste geluk en ons diepste lijden.

Ziekte, aandoeningen en stoornissen ontstaan namelijk niet toevallig, of door pech of samenloop van omstandigheden. Ze ontstaan ook niet alleen uit erfelijke, genetische en omgevingsfactoren. Het is de individuele bewustzijnslijn die in dit alles de absolute hoofdrol speelt.

Misschien vraag je je af wat het verschil is tussen het reïncarnatie principe en de individuele bewustzijnslijn. Het reïncarnatie principe gaat uit van de continuering van wat we “ik” noemen en is gebaseerd op de wetten van karma.
De individuele bewustzijnslijn gaat uit van de continuering van bewustzijn, wat we “ik” noemen is daarin elke keer een tijdelijke manifestatie. Karma speelt hierin geen enkele rol, bij de individuele bewustzijnslijn is er slechts licht dat zwaarte belicht… er is geen schuld, geen straf en geen beloning.

Ik hoop dat dit boek een bijdrage kan leveren aan de bewustwording van het belang van bewustzijn en de individuele bewustzijnslijn…

In onderstaande podcast bespreek ik samen met mijn dochter Judith dit boek:

 

Dit boek is te bestellen via de volgende link:
waarom heb ik mijn hoofd gestoten

Wacht even, even verder kijken!!!!

Afbeeldingsresultaten voor even verder kijken

Ik weet het, destijds was Osho voor veel mensen erg controversieel, maar luister eens met nieuwe oren. Op een gegeven moment zegt hij in onderstaande  opname: “Don’t call it God, call it pure consiousness”.

Dat is ook precies wat mensen die een BDE (bijna dood ervaring) hebben ervaren benoemen. Veel mensen met een BDE ervaarde praten over de beleving van liefde, zo intens dat het niet van deze aarde is, van licht, zo intens dat het niet van deze aarde is, én ze hadden de beleving van een compleet of alles omvattend bewustzijn. Opeens was het hun compleet duidelijk waarom alles gaat zoals het gaat, is zoals het is en wat hun eigen rol in dat alles precies is, was en zal zijn.

In mijn boek beschrijf ik een BDE als het wegvallen van je “ik” gerelateerde bewustzijn, de individuele bewustzijnslijn. Daardoor kom je weer in contact met de bron waaruit de individuele bewustzijnslijn is ontstaan, de hoogste licht- en liefdes energie in relatie met het totale alles omvattende bewustzijn.

Dat is wat Osho tijdens dit interview “pure consiousness” noemt.

 

De individuele bewustzijnslijn……

Eindelijk kunnen we tot een dieper begrip komen van de oorzaken van waarom het gaat zoals het gaat, is zoals het is, en wat onze eigen rol daarin is.

Nu kan er een dieper begrip ontstaan van alles waar we door overvallen worden zoals ongelukken, ziekte en de dood.

Rob Droog