Het belangrijkste aspect van onze visie is dat je eerst moet weten hoe het werkt in jezelf voordat je iets gaat veranderen of verbeteren.

De eerste stap bij Blijvend anders is dan ook altijd eerst kennis en inzicht overdracht.

Eerst weten dan pas doen!

Dat is eigenlijk met alles zo.
Dat is met gereedschappen, machines en apparatuur zo, maar ook met ons lichaam en met dat wat we “ik” plegen te noemen.
Als je weet hoe het werkt weet je ook hoe je de gewenste verbeteringen of veranderingen kunt gaan doorvoeren.

Eerst weten hoe het werkt, dan pas er mee aan de slag gaan. Dan pas ben je echt effectief bezig en kan het resultaat ook duurzaam zijn.
Ga je aan de slag met jezelf, met machines of apparatuur zonder dat je precies weet wat je doet of hoe het werkt, dan doe je maar wat in de hoop dat het goed gaat, dat het lukt, dat het doet wat je hoopt dat het zal doen.

Die kant wilden we met Blijvend anders niet op…….wij willen weten hoe het werkt zodat we ook weten wat we doen en wat het resultaat zal gaan zijn.

Wij hebben een diep vertrouwen in het vermogen van mensen om veranderingen in zichzelf aan te brengen.
Hoe diep een beschadiging ook is, hoe pijnlijk een open wond nog is, er zijn bijna altijd wegen om diepe beschadigingen te healen en open wonden te genezen.

En we weten goed dat nog niet alles veranderd kan worden, nog niet elke diepe beschadiging kan volkomen geheald worden, nog niet elke open wond kan genezen. Nu nog niet, we hebben nog niet genoeg mensen die genoeg weten.
Die de samenhang kunnen zien tussen alles wat ons bepaald in het leven.

Maar die tijd gaat wel komen, pioniers zijn al een tijd op weg en ontdekken steeds meer over de samenhang tussen omstandigheden, lichaam en geest.

En gelukkig durven ze dat ook te delen.

De visie van Blijvend anders staat gelukkig niet alleen.

Kijk, luister en laat je inspireren door bijvoorbeeld mensen zoals Gabor Maté die in dit filmpje praat over de relatie tussen kind trauma’s en ziekten:

Mensen zoals Caroline Myss die praat over de verschillende lagen van ons bewustzijn:

Mensen zoals Pim van Lommel die in onderstaande docu praat over bijna dood ervaringen en een prachtig boek heeft geschreven waarin hij aantoont dat bewustzijn los staat van breinactiviteiten:

Mensen zoals Eckhart Tolle die ingaat op de vele manifestaties van bewustzijn:

Mensen zoals Zohra Noach die veel kennis en inzichten heeft gedeeld over de werking van Geest: