Ik heb een diep vertrouwen in het vermogen van mensen om veranderingen aan te brengen. Veranderingen in zichzelf en de situatie waarin ze zich bevinden of de wijze waarop de situatie invloed heeft in en op hun leven.
Hoe diep een beschadiging ook is, hoe pijnlijk een open wond nog is, er zijn altijd mogelijkheden om diepe beschadigingen te healen en open wonden te genezen. Deze mogelijkheden zijn er altijd, het probleem is alleen dat we daar nog niet altijd voldoende bewust van zijn. We weten nog niet hoe. We moeten op dat gebied nog een hoop ontdekken en uitvogelen. We hebben meer informatie nodig over hoe dat allemaal werkt, wat het allemaal betekend. Bewustzijn is informatie.

Door kennis en inzicht activeer je het bewustzijn. Daarom is dat bij Blijvend anders altijd het begin, eerst kennis en inzicht overdracht en dan pas aan het werk gaan met jezelf of de situatie waarin je je bevind. Hoe meer je weet, hoe meer je kunt….

Wat we gebruiken groeit en wordt groter. Bewustzijn is informatie, als we ons bewustzijn meer gebruiken, meer kennis en inzichten toelaten, onszelf meer leren bevragen, zal het bewustzijn ook een grotere rol gaan spelen in ons leven. Hierdoor kunnen we openingen vinden om de juiste kennis en inzichten te krijgen zodat we ook de mogelijkheden kunnen gaan vinden om daadwerkelijk te  veranderen, te healen en daadwerkelijk te genezen.

Een belangrijk gegeven hierin is dat bewustzijn kan niet groeien, we kunnen slechts de beperkingen die wij er zelf omheen hebben gezet weer opheffen. Beperkingen ontstaan door niet kloppende boodschappen, aannames, overtuigingen, angsten, twijfels, miskenningen en schuldgevoelens.

Tegelijkertijd weet ik goed dat nu nog niet alles veranderd kan worden. Niet elke diepe beschadiging of open wond kan momenteel volkomen geheald of genezen worden. Nu nog niet, we weten nog te weinig, we snappen nog te weinig hoe de dingen in en om ons heen werken. Maar die tijd gaat wel komen. Pioniers zijn al een tijd op weg en ontdekken steeds meer, bijvoorbeeld over de samenhang tussen omstandigheden, lichaam en geest, de rol en betekenis van ons eigen bewustzijn. Pioniers, die soms voor gek worden verklaard omdat er nog steeds mensen zijn die denken dat de aarde plat is en er zijn nog steeds mensen die denken dat geest en lichaam niets met elkaar te maken hebben en dat alles wordt bepaald door pech, geluk, toeval, samenloop van omstandigheden. Maar er is verandering gaande, het belang van ons bewustzijn wordt meer en meer gezien waardoor het bewustzijn meer en meer toegankelijker wordt!

De visie van Blijvend anders staat gelukkig niet alleen. Kijk, luister en laat je inspireren door bijvoorbeeld mensen zoals Gabor Maté die in onderstaand filmpje praat over de relatie tussen kind trauma’s en ziekten:

 

Mensen zoals Pim van Lommel die in onderstaande documentaire praat over bijna dood ervaringen en een prachtig boek heeft geschreven waarin hij aantoont dat bewustzijn los staat van breinactiviteiten:

 

Mensen zoals Eckhart Tolle die ingaat op de vele manifestaties van bewustzijn:

 

Mensen zoals Zohra Noach die veel kennis en inzichten heeft gedeeld over de werking van Geest:

 

Jordan Peterson over depressie….

 

En natuurlijk maken we zelf ook wel eens wat…..

 

Depressiviteit: de dubbele belasting deel 1

 

Depressiviteit: de dubbele belasting deel 2

 

Depressiviteit: de dubbele belasting deel 3