Uitval preventie training voor bedrijven/instellingen

Een training in company van twee en een halve dag

Ziekteverzuim is een gegeven. Waar mensen werken zullen mensen ook uitvallen, hetzij door fysieke en/of psychische oorzaken. Dit is een onvermijdelijk gegeven. Een groot deel van dit ziekteverzuim kan door de mensen zelf aangepakt en opgelost worden en vraagt geen begeleiding, interventie of zorg. Soms ligt het wat moeilijker of complexer en is er tijdelijk interne of externe hulp nodig om de zaak weer op de rit te krijgen. Een klein percentage van mensen die door psychische of fysieke oorzaken uitvallen hebben echter iets meer nodig omdat er bijvoorbeeld ondanks alle voorgaande interventies de oorzaken van uitval zich blijven voor doen. Dan is er sprak van terugval of recidive.

Als u als werkgever/leidinggevenden/teamleider signaleert dat het niet meer zo goed gaat met één van uw medewerkers/teamleden, en u wilt preventief ingrijpen om uitval te voorkomen, dan kunt u bij ons een “uitval preventie training” op maat aanvragen voor deze medewerker.

Een training op maat is hierin van belang omdat uitval een psychische en/of fysieke oorzaak kan hebben.

De standaard “Uitval preventie training” bestaat uit twee en een halve dag.

De eerste dag is voor intake en kennis overdracht. Tijdens deze dagen krijgen mensen inzicht en kennis over hoe en wat hun eigen houding en gedrag bepaald. Deze kennis en dit inzicht veroorzaakt een uitbreiding van persoonlijke regelruimte en een toename van verantwoordelijkheid voor de eigen houding en het eigen gedrag. Als je weet hoe het zit in jezelf, als je weet wat oorzaken zijn, en wat je moet doen om het te veranderen, dan kun je daar niet meer om heen.

De tweede dag is het verder uitwerken van wat er de eerste dag is aangereikt maar dan toegespitst op psychische aspecten of op fysieke aspecten of een combi daarvan, net wat nodig is.

De derde dag is een terugkom ochtend of middag om te evalueren en te kijken of er nog iets nodig is.

Deze training kan individueel maar ook groepsgewijs gegeven worden.

Plaats: u regelt de plek/zaal/ruimte en een p-plek en wij komen naar U toe.

Trainer: Rob Droog met eventueel gast-docente.

Kosten: €195 p/p all-in  (inclusief boek “De spelers van Blijvend anders”) voor de eerste tien deelnemers. Voor de volgende tien deelnemers €90 p/p all-in  (inclusief boek). Voor de daaropvolgende tien deelnemers €60 p/p all-in  (inclusief boek)

Voor vragen en/of aanmeldingen: info@blijvendanders.nl

logo