Stap voor stap

 

Stapje voor stapje 2019 ingaan…..

De gewaagde sprong en de Driedaagse van Blijvend anders.

Het nieuwe jaar is weer begonnen, de agenda’s lopen weer vol, maar ik houd het klein, ik doe de agenda dag voor dag, stapje voor stapje.

We beginnen 19 januari in Enschede met de workshop “De gewaagde sprong”:    https://www.blijvendanders.nl/een-gewaagde-sprong-van-blij…/

Dat is voor 2019 de eerste stap. Dat wordt gelijk weer een spannend moment, de workshop heet niet voor niets “De gewaagde sprong”.

Spannend omdat we zaken zoals depressie, burn-out problematiek, moeite die mensen kunnen hebben met een hoge gevoeligheid, verslavingen en eetstoornissen niet vanuit een oplossingsperspectief aanvliegen maar vanuit een inzichten perspectief benaderen.

Ga eerst maar eens zien en begrijpen hoe de dingen in jezelf gaan, hoe de dingen in jezelf werken.

Als je weet hoe het werkt en hoe het gaat weet je ook gelijk wat en waar het in jezelf nog niet gaat en nog niet loopt. Dan weet je vaak ook gelijk waar en wat je te doen hebt.
Daarna is het je eigen discipline om trouw te blijven aan je eigengemaakte kennis en inzichten over jezelf en deze ook te gebruiken op de momenten die er toe doen.

En gaat dat werken, is dat dan de oplossing?

Dat is het “gewaagde” aan deze sprong, je weet nooit precies hoe kennis en inzichten uitpakken in en voor jezelf.

Is dat weten en is die kennis over hoe het zit en werkt voldoende om vervolgens effectieve en duurzame veranderingen aan te brengen in jezelf?
Dat is wel de opzet van deze workshop, dat is de opzet van alles wat we vanuit Blijvend anders aanbieden, effectieve en duurzame veranderingen in je houding en gedrag.

Daarbij beseffen we maar al te goed dat het succes van deze insteek afhankelijk is van de kwaliteit van de kennis en inzichten die wij aanreiken en van de discipline die de deelnemer(ster) in zichzelf kan opbrengen om aan de slag te gaan met die kennis en die inzichten.

Geen idee of het gaat werken voor jou….maar één ding weet ik wel….
Als ik weet hoe iets werkt ben ik veel meer in staat om er op goede wijze mee om te gaan en ben ik ook veel meer in staat om er verbeteringen en/of veranderingen in aan te brengen.

Ik doe dan niet zomaar wat in de hoop dat het lukt en werkt, nee, ik weet waar ik mee bezig ben en weet wat ik doe.
Ik volg mijn weg, gebaseerd op kennis en inzichten die ik heb herkend in mijzelf, en dat geeft mij al een heel wat sterkere uitgangspositie als ik onbekend of eng gebied in stap in mijzelf, in deze wereld..

Op 2 februari gaan we vervolgens aan de gang met de eerste Driedaagse van 2019 in Eemnes en op 23 februari in Uden:
https://www.blijvendanders.nl/de-driedaagse-van-blijvend-a…/.

Drie dagen, om de twee weken een dag.

De eerste dag is de Kennisshop. Een hele dag bezig zijn met kennis en inzichten over jezelf. Over de werking en samenhang van het denken, emoties, gevoelens, het verleden, bewustzijn, je lichaam en de invloed van omstandigheden.

De tweede dag is de workshop, de hele dag bezig zijn met een oefening die duidelijk maakt hoe je staat in jezelf in relatie met de wereld om je heen. Dan gaat het over grenzen en je eigen plek innemen op aarde.

De derde dag is de praatshop, dan gaan we alle losse eindjes aan elkaar knopen. Vaak met veel aandacht voor verdieping, uitwerking, de puntjes op de i zetten.

Verder kijken doen we nu nog even niet…stap voor stap….eerst De Gewaagde sprong, dan de Driedaagse….

Mocht u na dit alles gelezen te hebben denken van: dit is absoluut iets voor mij óf uw nieuwsgierigheid is gewekt: u kunt zich hiervoor nog opgeven via: info@blijvendanders.nl.

Rob en Cristina