Rob Droog: oprichter en trainer van Blijvend anders

Ik ben de oprichter van “Blijvend anders”, een psycho-educatie bureau met een focus op de overdracht van kennis en inzichten met betrekking tot de werking van de menselijke psyche.

“Blijvend anders” biedt expertise in de analyse van denk-, voel- en behandelingsprocessen en begeleidt via “De digitale cursus van Blijvend anders” mensen bij het implementeren van duurzame veranderingen op deze gebieden.

De benadering vanuit Blijvend anders integreert wetenschap én mystiek, waarbij zowel meetbare als niet-aantoonbare aspecten van het leven worden betrokken. Door deze vernieuwende benadering is er een complete aanpak ontstaan. Verandering in je houding en gedrag, in denken, voelen en handelen, zal namelijk alleen succesvol kunnen zijn als alle aspecten waaruit houding en gedrag is ontstaan ook daadwerkelijk meegenomen worden in de gewenste verandering. Dit noemen ik: “de complete aanpak”.

Met een achtergrond in natuurgeneeskundige psychotherapie, chakra therapie, spiritueel genezer, bachelor social work, heb ik 30 jaar lang een eigen praktijk gevoerd. Daarnaast heb ik 15 jaar ervaring als (bedrijfs)maatschappelijk werker bij de overheid en heb ik 20 jaar lang lesgegeven bij de VU Oss.

In de afgelopen 30 jaar heb ik vijf boeken geschreven, waaronder “Blijvend anders, veranderen doe je zo…”. Dit boek is een samenvoeging van de vier voorgaande werken en wordt beschouwd als een handboek voor duurzame gedragsveranderingen.

Mijn interesse in de psychologie ontstond in 1984 na een traumatische ervaring met de psychose van mijn partner. Deze gebeurtenis leidde tot een zoektocht naar antwoorden, waarbij ik me in de jaren tachtig onder andere verdiepte in de visie van Bhagwan Shree Rajneesh en later Psychosofia, de leer van Zohra Noach.

Na en tijdens een zeer intensieve Bhagwan-periode en diepgaande betrokkenheid bij Psychosofia, ontwikkelde ik mijn eigen weg en visie, wat resulteerde in de oprichting van “Blijvend anders”.

Naast mijn professionele bezigheden ben ik een gepassioneerd schrijver, met een tevreden en dankbaar hart als partner, vader, opa en liefhebber van campers.

logo