Recensies van de Driedaagse

Recensies betreffende de driedaagse workshop “De Kracht van bewustzijn” in Velp maart/april 2023, gegeven door Gonny van Boxtel, Suzanne Otten en Rob Droog. 

Hi,

Beetje aan de late kant maar hier is dan mijn recensie van de workshop “de kracht van bewustzijn”:

Rob droog deelt zijn kennis en inzichten over het bewustzijn op een fijne en duidelijk manier. Hierdoor vielen, voor mij, opeens alle puzzelstukjes op zijn plek. Het hoe en waarom je op een bepaalde situatie reageert, welke emoties daarbij komen kijken en hoe het anders kan zodat je helemaal in balans blijft in plaats van ‘omver geduwd’ te worden.  Het fijne van deze workshop is dat je met een kleine groep bent. Dit maakt het intiem waarin iedereen kan delen wat hij/zij wilt delen zonder dat een ander daar een oordeel over heeft. Je mag zijn zoals je bent.

Deze kennis in combinatie met haptonomie oefeningen en pilates oefeningen is een unieke setting waarbij je direct de gedeelde kennis kunt ervaren. Je bent letterlijk bezig met lichaam en geest. Met voelen en bewegen. Met emoties, gedachtes en eventuele fysieke klachten die de emoties opbrengen. Om die emoties toe te laten, er te laten zijn waardoor je ze vanzelf loslaat zonder in strijd te gaan met jezelf. Dit allemaal met een “down to earth” mentaliteit.

Een fijne maar intensieve workshop waar je bewust wordt van je denk patronen, je emoties en wat dit voor je fysieke gezondheid betekend. Een workshop waarin ook de essentie zit om weer te durven voelen en om emoties en (terugkerende) gedachtes los te laten.

Ik raad iedereen aan om deze workshop te volgen want het is een essentieel stuk (basis)kennis over je doen en laten. Het is zowel een verademing en een verrijking om bewust te zijn van deze kennis en inzichten en ze te leren toe te passen, wat niet altijd makkelijk is maar die keren dat het lukt geeft het je zoveel rust. Geef deze workshop als een cadeau aan jezelf, gun jezelf deze inzichten.

Dankjewel Rob, Gonny en Suzanne. Voor het delen van jullie inzichten. Voor het creëren van een veilige plek en voor de verdere begeleiding.

Maja

 

Hierbij mijn stukje over het workshopweekend van 31 maart/2 april 2023.

Het was een bijzonder inspirerend en verhelderend weekeinde. Een goede afwisseling van theorie en praktische oefeningen, gegeven door 3 enthousiaste cursusleiders.

De samenhang tussen je denken, je voelen en je lichaam wordt in dit weekeinde heel mooi duidelijk gemaakt en ervaren door middel van een interessante en inspirerende benadering over het bewustzijn (en de daarbij behorende modellen) en fijne oefeningen. Door de ideeën over de zogenaamde individuele bewustzijnslijn zijn veel puzzelstukjes bij mij op hun plaats gevallen! Dank hiervoor Rob, Gonny en Suzanne.

Dit weekeinde is een aanrader voor iedereen!!

Tineke

 

 

Recensies betreffende “De Driedaagse” gegeven door Cristina Henderson en Rob Droog.


We kregen net dit whatsappje van een oud deelnemer van de Driedaagse van Blijvend anders.

De training van Blijvend anders is ” echt” garantie voor de toekomst 🤣

Nooit gedacht dat het zoveel vruchten af zou werpen.. sommige veranderingen gaan langzaam maar ze komen… 😀
Wat ziet mijn leven er leuker en relaxter uit nu..
Maar het blijft opletten iedere dag.. en iedere stap..

Fijne zonnige dag vandaag 🏵🍀

(19 febr. 2019)

Hai Rianne, Rob en Christina,

Het is nu bijna 2 maanden geleden dat ik de 3-daagse heb gevolgd en ik ben nog steeds heel erg blij dat ik deze stap heb gemaakt! Ik heb veel over mezelf mogen leren, waarom doe ik zoals ik doe en hoe dat te veranderen? Wát ik graag wilde veranderen was dat ik van pleaser naar regisseur wilde, regisseur worden van mijn eigen leven!

De 3-daagse was gelukkig niks zweverigs, maar een hele praktische basic methode, goed te begrijpen, gegeven door 2 hele bevlogen warme mensen, die er voor je zijn, zelfs ook voor vragen tussen de 3 dagen door.

Via de mail kreeg ik dan een heel uitgebreid antwoord van Rob waar ik op dat moment weer mee verder kon. Dat was heel erg fijn dat hij er buiten de trainingsdagen ook voor me was! En zo kwam er bijna ongemerkt steeds meer duidelijkheid in mijn eigen proces en heb ik de verandering heel geleidelijk aan en als bijna vanzelf ervaren.

Wat ik vooral merkte wat er veranderde, waren m’n gedachtes. Ik ben anders gaan denken, veel positiever en steeds meer en echt vanuit mijzelf en omdat ik me nu bijna niet meer afvraag wat een ander ervan zou vinden, bén ik ook echt veel meer mezelf en dat geeft steeds meer zelfvertrouwen en dat is zo’n super gaaf gevoel!

Daardoor durf ik nu ook beter m’n grenzen aan te geven en voel ik me steeds sterker worden in het nemen van mijn eigen beslissingen en keuzes. Van pleaser dus naar regisseur! 🙂

Rob en Christina, super bedankt voor jullie kundigheid, jullie openheid en het vertrouwen dat jullie me gegeven hebben en daarmee een grote stap in mijn leven heb kunnen maken!

Rianne, super dank je wel voor je goede zorgen rondom koffie, thee en lunch en voor jullie alle drie, dank jullie wel voor jullie warmte!

Ik wens jullie toe dat jullie vele mensen zullen helpen in hun zoektocht en dat vele mensen jullie zullen vinden! Ik kan het iedereen aanraden!

Heel veel liefs!

Els (januari 2019)

 

Ik kan mijn grenzen kenbaar maken. Het is veilig. Ik hoef geen dingen meer te doen waar ik me niet prettig bij voel. Ook niet in het contact met een vrouw. Dus ik geef de echte ik en krijg iets echts terug.
En doordat ik iets authentieks terugkrijg is de werkelijkheid achter een relatie met een ander mens kristal helder. En dan is de gevoelde verbinding er ook werkelijk. Dood eng, even wennen, maar godverdomme wat een mooie ontdekking.

Als ik echt ben, kan ik op al mijn waarnemingen vertrouwen.

Bedankt Thijs ( aug. 2018 )

 

Blijvend anders  De Driedaagse:

Ben ik nu anders na de drie daagse?

Ja, (nu nog niet zichtbaar voor anderen zal zich moeten gaan ontwikkelen).

Wat is er dan anders?

  • Mijn denken over mijn gedachten zijn veranderd.
  • Voor mij moet alles zichtbaar zijn, of dat wat ik niet kan zien moet een reden hebben die logisch voelt wat altijd een autistische gedachte is kan toch veranderen.
    Wat dit bracht is een andere kijk op dat wat logisch zou moeten zijn maar het niet altijd is zodat zelfs reïncarnatie voor mij dichterbij is gekomen.
  • Een andere kijk op mijn leven en de daarbij komende gevoelens.
  • Dat wat ik voelde bracht wanhoop en onmacht in mijn gedachten, maar omdat deze gedachten over mijn gevoelens zijn veranderd brengt het verlichting in de onmacht en wanhoop van mijn gevoelens.Kan deze andere kijk op het leven zo makkelijk zijn?

Dat is wat ik zeker heb geleerd en ga leren ontdekken en dat is wat mij nu al beter maakt.

Ik wilde eigenlijk hier gaan schrijven dat ik niet zo ……… en niet ………. en niet ……….

Maar ik vind het goed zo

Voor mij al weer een stap.

Bedankt Cristina en Rob voor deze verandering

Hoop dat jullie het met vele anderen nog kunnen delen.

Veel succes Michel ( 28 maart 2018)

 

Lieve Rob en Christina,

Wat was het spannend om aan te gaan. Na een jaar te hebben getwijfeld of ik überhaupt iets wilde gaan doen met Blijvend Anders, heb ik toch de stap gezet om de driedaagse te volgen. Dit omdat ik wist dat ik het voor mijzelf niet meer goed kon praten om het niet te doen.

Wat had ik te verliezen?

In het verleden heb ik verschillende therapieën gevolgd, psychologen gezien en vooral veel “trucjes” geleerd – een toevoeging, dat zeker.
Toch heb ik die nooit kunnen volhouden en bleef ik niet alleen terugvallen, maar snapte ik nog steeds niet waarom ik ben zoals ik ben en waarom ik niet kan veranderen.

Weer falen, weer teleurstelling, weer meer van hetzelfde.

Tijdens de driedaagse geen trucjes en niets van hetzelfde, maar een werkelijk, logisch inzicht in hoe het in mijzelf werkt én hoe ik zaken echt om kan buigen.

Ik ben er achter gekomen dat ik de afgelopen 15 jaar aspecten van mezelf heb genegeerd en weg heb geduwd, omdat ze voor mij “niet oke” zijn.

Natuurlijk heeft dit niet gewerkt, hoe graag ik het ook wilde.
De container zit simpelweg vol en ik leer nu om deze langzaamaan te legen door er niet meer voor weg te lopen maar ze te gaan ontmoeten.
Hoe moeilijk dat ook is nog.

Ik kan nog zoveel meer schrijven maar ik wil zeggen dat ik zo blij ben dat ik het een kans heb gegeven en jullie dankbaar ben voor de aandacht en warmte die jullie hebben kunnen schenken aan ons allemaal, zelfs buiten de 3 dagen om.

Ik voelde me gezien, gehoord en op de juiste plek op het juiste moment.

De (h)erkenning van en bij anderen heeft daarbij onverwachts veel toegevoegd en laat me achter met een tevreden gevoel.

Vooral ben ik jullie dankbaar voor het geven van het inzicht en de handvatten waar ik mezelf stapje voor stapje verder mee kan ontwikkelen én waarmee mijn volwassen ik het spel zal gaan bepalen.

Geen psycholoog die mij nog trucjes gaat leren, ik weet nu wat ik moet doen en ervaar nu al verschil.

Bedankt Rob en Christina, we zien elkaar snel weer.

Ik vergeet het beste paard van stal, natuurlijk jij ook bedankt voor alles, Rianne.
Liefs,
Dunia (februari 2018)

Hallo Rob en Cristina,
Wat heb Ik veel geleerd tijdens de 3 daagse. Het waren mooie, intensieve dagen waar we veel kennis kregen over hoe ons brein werkt en hoe we ons kind reddings-systeem vaak inzetten in moeilijke situaties en hoe we dat kunnen veranderen door ons er bewust van te worden waardoor we op een volwassen manier naar dingen kunnen gaan kijken en er mee om kunnen gaan. Voor mij was het een cadeau aan mezelf. Bedankt en ik hoop jullie weer te ontmoeten tijdens een terugkomdag.
Nel (februari 2018)

Lieve Rob en Cristina,
Als kleine zelfstandige in de zorg heb je vaak geen aansluiting bij het aanbod van cursussen.
Wil je jezelf een kadootje als cursus wil geven dan adviseer ik je deze cursus.
Er gaat dan een wereld ,en dus ook voor je cliënten en omgeving, open.
Na deze cursus zorg ik beter voor mezelf en kan ik dus ook beter zorgen.
Marja (oktober 2017)

Lieve Rob en Cristina,
Heel blij ben ik dat ik heb kennis gemaakt met het model DROOG, het heeft mij zeer veel gebracht tot op de laatste dag aan toe, ook zeker weer die dag verrijkt met weer nieuwe inzichten, -eerder verteld-, maar toen viel het kwartje voor mij. De inzichten in het handelen als Kind en Volwassen, de X factor en het zichtbaar zijn. Deze inzichten zal ik niet snel vergeten. Als ik die vier  kenmerken in mijn dagelijks leven weet te hanteren ben ik aardig op weg om mijn hoofd te ontdoen van muizenissen die mij niet verder brachten en brengen. Ik ga weer vol vertrouwen de toekomst in.

Ik kijk uit naar de terugkomdag, om wederom te sparren over hetgeen we van jullie geleerd hebben. Waar eventueel nog de valkuilen zitten of waar we nog tegenaan lopen. En de verhalen van andere, waar vaak veel in te herkennen is.

Eindig positief, ik vind het een supermodel (voor mij) mits goed gehanteerd. Ook de manier waarop jullie het hebben gedaan, veel vertrouwen gegeven! Ik hoop dat jullie doorpakken en een nog grotere groep zullen bereiken.
Trudy (oktober 2017)

Lieve Rob en Cristina,
De cursus Blijvend Anders werd mij aangeraden door een vriendin, omdat ik al lang met geesten vanuit het verleden en een eetstoornis rondliep.

De afgelopen jaren heb ik meerdere cursussen en therapieën gevolgd, maar die kennis vormde geen geheel voor mij. Ik had het gevoel dat ik geen grip had op mijn gevoelens en geen zicht op afsluiting van pijnlijke hoofdstukken. Daarnaast bleef ik veel eten als ik emotioneel was en daar excuses voor verzinnen. Dat alles maakte mij ongelukkig.

Dat veranderde na de uitleg over het model DROOG op de eerste cursusdag Blijvend Anders. Rob geeft vanuit zijn eigen ervaring, in de meest open en eerlijke manier mogelijk, alle kennis helder en gebundeld weer. Het kwartje viel!

De duidelijke structuur van model DROOG zorgt ervoor dat je eindelijk inzicht krijgt hoe het komt dat je vaak tegen dezelfde problemen en mensen blijft aanlopen. Het was vooral confronterend dat alles wat je tijdens je kindertijd hebt meegemaakt, zelfs wanneer je je dat niet herinnert, onbewust zo een grote rol speelt in jouw handelingen en gedachten als volwassene.

Naast Rob en Cristina gaf de groep ook steun en begrip, het voelde veilig om over mijn geesten te praten en mijn gevoelens en emoties te delen. Gedeelde smart is ook echt halve smart en bracht mij opluchting. Er gingen deurtjes en lades in mij open, ook enkele die ik niet kende en ik voelde letterlijk en figuurlijk ontlading.

Ik kwam naar de cursus om te kijken of ik alle kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan in cursussen en therapieën, kon bundelen om overzicht te krijgen en te dealen met geesten uit het verleden. Dit is gelukt. Ik voel zoveel meer rust omdat ik inzichten heb opgedaan. Veel geesten uit het verleden zijn niet meer storend en horen bij mijn leven of zijn vertrokken. Maar de cursus heeft mij vooral inzichten gegeven op de vraag ‘Wat maakt mij tot wie ik ben vandaag’. En daar had ik niet op gerekend. Het heeft mij handvaten gegeven om gebeurtenissen die mij kwetsen aan te pakken, mensen erbij te betrekken en dit te delen. Om voor mijzelf te kiezen en de relatie die mij verdriet bracht te beëindigen. En een bijkomende overwinning: ik heb mij niet gestort op eten. En ook niet op andere zaken. Zelfs de behoefte (en de excuses ervoor) zijn grotendeels weg.

Wat overblijft is een sterke ik die goede keuzes kan en wil maken voor mijzelf.

Dankjewel Rob en Cristina, dankjewel voor de handvaten om zelf de beslissende factor in mijn leven te zijn en te blijven.
X (oktober 2017)

 

Een reactie van een deelneemster ná de tweede dag van de Driedaagse van Blijvend anders op 16 september 2017.

Eentje waar we erg trots op zijn !

Ik vind het een super interessante training. 
Ik probeer bewuster te communiceren…op gevoelsniveau…ik zie dat dat meer effect geeft dan communiceren in strijd.
Lukt nog niet altijd…

Kindreddingssysteem ben ik nog niet echt van bewust.
Je kan er elke minuut van de dag mee bezig zijn.
Het om armen van emoties…het mag er zijn is ook goed inzicht in jezelf zijn.
De opdracht van de tweede dag was een mega eyeopener.
Jullie zijn een mooi koppel met z’n drietjes……puur…

Nog ééntje:

De aandacht die en het begrip dat ik bij Blijvend Anders krijg voor wie ik ben en wat ik voel en doe, werkt voor mij echt bevrijdend. Zien waar mijn grenzen en de grenzen van de anderen liggen, waar ik sta, waar de ander staat, wat wij daarmee doen, werkt verrijkend voor mij.

 

Recensie aan de hand van hulp via de mail, juli 2017

(Jaqueline 12 juli 2017):

Met trots laten we jullie onderstaande mail lezen welke we vandaag van een hardwerkende cliënt hebben mogen ontvangen met als titel:

Mijn ervaring met Blijvend anders.

Hoi beste Rob van Blijvend Anders,

Ik ben bij jou terechtgekomen via internet, op Facebook kwam jouw site langs.
Jij nodigde mensen uit voor de Drie-daagse van Blijvend Anders. Mijn interesse werd gewekt door de naam van Blijvend Anders en ik vroeg jou of ik mogelijk documentatie kon ontvangen en dan zelf mij kon gaan verdiepen in de stof.

Ik voel mij niet zo vertrouwd met groepsprocessen, heb vele jaren individuele psychotherapie gehad en ben gewend om ellende en pijn zelf te doorleven en zelf proberen te overleven. De psychotherapie bood mij daarbij veel inzichten en steun door de jaren heen. Ik overlegde met jou om de eerste dag van de 3-daagse mee te doen en dan te kijken of ik de andere twee dagen ook wilde volgen.

In Eemnes jouw lezing te horen en de dag mee te maken met zo heel andere inzichten, dat raakte mij zo heel diep en wat mij fascineerde was. de manier waarop jij de materie en het proces van de noodzakelijke verandering in jezelf beschreef en uitlegde Rob. Vanuit deze basis in een mens was het mij nog nooit verteld en ik wist er niets van. Herkenning kwam in mij en ik ging al een beetje begrijpen en plaatsen waardoor en waarom ik ben wie ik ben geworden vanuit mijn kind, jeugd en opgroei-jaren. Het was heftig en tussen de middag heb ik alleen buiten rondgelopen, om even lucht te krijgen en te verwerken wat er allemaal in mij omging. En dat was veel, heel veel. Na een zeer roerig en tumultueus leven ben ik mijn leven kwijtgeraakt en vastgelopen in alles wat ik mee heb gemaakt, verloren en ervaren. Ik ben mezelf kwijtgeraakt.

Ik ben een alleenstaande moeder van 56 jaar met 2 puberkinderen. Mijn energie is op, uitgeput, kijk nergens meer naar uit en mis alle plezier in het leven. Let wel: ik ben niet levensmoe maar heel moe van het leven. Ik doe alles wat er van mij verwacht wordt en wat mijn verantwoordelijkheid van mij vraagt. Maar kan het eigenlijk helemaal niet meer opbrengen. Ik moet aan mijzelf gaan denken maar ik weet niet eens hoe dat moet, heb ik nooit gedaan. Het voelt helemaal niet goed, er moet een kentering gaan komen. Ik wil immers 100 jaar worden heb ik mijn kinderen beloofd, en mijzelf ook trouwens. Nou, ik wens mezelf veel succes………

Ik had Rob aangegeven dat ik de 2e en 3e dag niet wilde volgen, en dat was goed. Het prachtige en duidelijke boek ben ik gaan lezen en ik nam alles in mij op met interesse en gretigheid. Maar het was heel intens en ik merkte dat ik te hard ging en mij niet de ruimte gunde om te verwerken en toe te passen wat ik las en mij aan inzicht werd geboden. Enige radeloosheid sloeg toe, ik wist niet hoe ik moest veranderen in mijn emotionele beleving. Ik bleef erover nadenken en terugdenken waar welk gedrag was veroorzaakt en hoe. En hòè moest ik dit afleren en uitbannen bij mezelf?? Rob deed mij een mailtje en vroeg hoe het met mij ging en of hij nog iets voor mij kon betekenen. Of ik hem nog ergens voor nodig had misschien. En dàt had ik! Ik vertelde hem dat de grond nog steeds onder mij was weggeslagen en ik grote moeite hield om mijzelf te hervinden en op een gezonde manier verder te gaan leven. Rob reageerde uitvoerig terug en er ontstond een mailwisseling die mij zoveel deed en mij hielp mijn ogen werkelijk te openen naar het diepe proces waarin ik al zo lange tijd verkeer. Het was zo fijn en ik voelde mij serieus genomen, gehoord en ik voelde dat Rob mij wilde helpen en mij bezorgde liefdevolle aandacht schonk. Dat was een openbaring voor mij.

Samen met zijn response en inzicht werd mijn situatie zo heel duidelijk en hielp mij om ook meer inzichtelijk naar mijzelf te kijken en ook te zíén. Ik ga veranderen en opstaan voor mijzelf, de tijd van geven is voorbij en ik moet meer gaan nemen, om een emotioneel gezond mens te worden. Ja wòrden, want dat heb ik nooit geleerd, zelfs niet in de vele jaren van psychotherapie! De gedachte eraan bevrijd mij nu al!

Ik heb een lange weg te gaan, dat begrijp ik en onderschat ik niet. Maar ik voel met alles wat ik in mij heb dat ik het aan mijzelf verplicht ben en moet doen. Na een leven lang geven aan anderen, ten koste van mijzelf. Het is tijd voor het mens (naam client)…….!

Dank je beste goeie Rob, dat je zelfs per mail mij zo bereikt hebt en alle moeite nam om mij uit te leggen, in mij te vertrouwen en te geloven, juist ook daar waar ik mijn vertrouwen en geloof zo ben kwijtgeraakt en geen moed meer had om het goede te doen. Want, wat was immers het goede voor mij? Dat wist ik niet, waarschijnlijk nooit geweten ook.

Jij doorziet de wanhoop en ellende in een mens, zo goed en feilloos, en je reageert erop, op een manier die onontwijkbaar is voor degene die het betreft. Geweldig gewoon! Ik laat je weten hoe het mij vergaat, maar eerst de 40 dagen en nachten door de woestijn hè?! Dat ga ik doen man, ik ga het doen! Ik ga er bijna van lachen……en huilen.

Dank je voor je warme hart Rob, ik draag het met mij mee tijdens mijn proces.

Het ga je goed en ik doe je liefs.

Recensies terugkomdag Driedaagse, mei 2017

Lieve Cristina en Rob,
Terugkomdag Blijvend Anders…heb ik die nodig?
Mmm, het gaat me eigenlijk best goed af om het geleerde toe te passen.
Maar na verloop van tijd heeft het ‘toepassen van de regels’ ook wel wat vragen opgeroepen.
Weet je wat, ik schrijf me gewoon in en zie wel wat er behandeld wordt. Dit dacht ik vooraf.
En toen was de dag daar. Een fijn weerzien met jullie natuurlijk en heel nuttig om het geleerde weer even op te frissen.
En net als tijdens de trainingsdagen heb ik weer veel geleerd, van jullie, maar zeker ook van de verhalen en ervaringen van de medecursisten.
Geen spijt van de inschrijving en zeker aan te raden voor alle cursisten die met vragen zitten of die wel een opfrisser van de kennis kunnen gebruiken.
Deze cursus gun ik iedereen, het maakt het leven net even leuker!  En de terugkomdag maakt het net even completer.
En de lunch was weer grandioos 🙂
Heel veel succes en veel liefs,

Willy

én nog eentje:

Een jaar ná de oprichting van Blijvend anders en meerdere Driedaagse(s) verder…………hebben we afgelopen zaterdag de eerste terugkomdag gegeven met als thema: het leven ná de Driedaagse. Net hebben we de eerste recensie van Rikje van der Steeg hierover mogen ontvangen, waar we uiteraard héél blij mee zijn:

Afgelopen zaterdag was de terugkomdag Blijvend Anders, nadat ik in november/december vorig jaar de Driedaagse had gevolgd. Het was goed om weer even de puntjes op de i te zetten qua theorie/model.

Daarnaast hebben Rob en Cristina op hun eigen, bijzondere wijze uitgelegd hoe je uit de innerlijke strijd met jezelf kunt stappen en dat kon ik goed gebruiken.

Tijdens de Driedaagse heb ik de theorie zo opgevat dat ik uit de strijd met een ander kan stappen door te vertragen, maar ik had me niet gerealiseerd dat dat ook van toepassing kan zijn op de strijd met jezelf.

Het eerste resultaat is nu alweer voelbaar/merkbaar!

Het was weer een inspirerende dag, waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Dank Cristina en Rob voor jullie wijze lessen!

Recensies over de eerdere Driedaagses die gegeven zijn:

Lieve Christina en Rob,

Blij dat ik voor jullie gekozen heb en de Driedaagse, spreek ik graag mijn positieve bevindingen uit na deze bijzondere ervaring. In deze 3 dagen heb ik uitleg ontvangen hoe het brein van de mens werkt door de invloeden uit het jeugdige verleden en waar die inzichten voor nodig zijn om bewust te worden van mijn huidige gedrag, maar bovenal hoe ik er verandering in aan kan brengen zodat mijn frustraties naar een rustige plaats gebracht kunnen worden. Zelfs op zo’n korte termijn ervaar ik al veranderingen en ik zie nu al uit welke groei dit voor mij zal betekenen. Hadden jullie maar eerder op mijn pad gekomen denk ik wel eens, maar ik ben er waarschijnlijk nog niet aan toe geweest. Met mijn volste vertrouwen kan ik jullie aanbevelen aan mensen die naar rust en voldoening in het leven streven.
Lieve groet, Jos(mei 2017)


Beste Rob en Cristina,
Mijn ervaringen van de afgelopen 3-daagse zijn niet in een verhaal te vatten.
Woorden kwamen bij me boven, die ik graag met jullie – en anderen wil delen. (mijn voornaam mogen jullie noemen op de site)
verrassend
verhelderend
verdiepend
verruimend
verheugend
veranderend
verademend
verbindend
vernieuwend
versterkend
verstorend
verzoenend
en dit alles onder de deskundige, bezielende en betrokken leiding van Rob en Cristina.
Een ervaring die ik niet had willen missen en die ik van harte gun aan mensen op zoek.
Rob en Cristina, jullie heel veel dank en ik hoop dat jullie velen op weg kunnen helpen.
Warme groet,
Marguerite (maart 2017)

Zojuist thuisgekomen van de laatste dag van de driedaagse ‘Blijvend Anders’…. en ja, dat is het: Blijvend Anders.
Maar wát is het nu precies dan dat Blijvend Anders? Als je het weet, kun je het niet meer ontkennen, werd door één van de cursisten gezegd, en zo is het.
Het is geen therapie en ook geen zweverig gedoe. Nee, gewoon down to earth krijg je uitgelegd en krijg je door hoe dingen nu eigenlijk werken. En daarna moet je er natuurlijk zelf mee aan de slag. Ik ben in 3 dagen heel veel wijzer geworden en heb daar een ervaring voor het leven opgedaan.
En samen met een groep fijne mensen een reis gemaakt door inzichten en wijsheid. Ik voel me echt een stuk rijker nu.
Lieve Christina en Rob, dank dat jullie ons bij de hand hebben genomen op deze reis en de tools hebben gegeven om het nu zelf te doen.
Als het nodig is, schrijf ik gewoon weer een K en een V op mijn hand 😉
Veel liefs,
Willy (maart 2017)

Met liefde en plezier heb ik een stukje geschreven voor jullie Facebookpagina. Ikzelf kom namelijk nooit op Facebook, maar als jullie het daarop willen plaatsen, dan graag:

“In mijn leven van inmiddels 60 jaren zijn nogal wat dingen gebeurd waardoor ik mij flink uit mijn evenwicht heb laten brengen. Sterker nog ik zit momenteel middenin mijn 3e (!) burn-out, niet echt goed bezig dus. In de loop van de jaren heb ik vele therapieën gevolgd en alles hielp meestal wel ’n klein beetje, maar vooral hielp het maar een beperkte periode. Steeds verviel ik weer in mijn oude destructieve gewoontes waardoor ik opnieuw ziek werd. De hulp echter die ik bij Blijvend Anders / Rob en Cristina ervaar is ZO BIJZONDER dat ik dat niet even kan omschrijven, ik raad je aan: ga het ervaren!! Deze mensen werken zo vanuit hun hart en dat voel je; zij brengen je terug bij je oorspronkelijke zelf door naast je te gaan staan in plaats van boven je zoals elders vaak het geval is. Ik gun iedereen deze ervaring!”
Je mag mijn voornaam erbij plaatsen, net als bij de recensies op jullie website.
Tja, zelfs mijn dochter zei vanmorgen aan de telefoon: tjee mam, je klinkt zo anders, zoveel beter.
Haha, “blijvend anders” hopelijk!
Wilma (maart 2017):

Nou, het schip is van de kant hoor, en hoe?! Eigenlijk zou iedereen deze driedaagse workshop moeten volgen. Het geeft zoveel inzicht in je eigen (onbewuste) denken en handelen. De herkenning in de verhalen en issues van de anderen in de groep was heel waardevol, zo kreeg je antwoorden op vragen die je zelf nog niet had bedacht! Echt een aanrader!
Dank je wel Rob en Cristina.
Rikje (december 2016)

Gister de laatste dag van de driedaagse van Blijvend Anders. Wat heb ik veel geleerd! Over mezelf maar ook hoe ik met een ander om kan gaan door mijn gedrag te veranderen. De tips van Rob, inzichten van Cristina en het daaruit voortvloeiende bewustzijn waren zeer leerzaam.
Jammer dat het maar 3 dagen waren!
Wilma (december 2016)

Een week geleden de Driedaagse van Blijvend anders afgerond… Eigenlijk was ik erg sceptisch, maar ging toch in op de uitnodiging van mijn dierbare vriendin Cristina Henderson . Sceptisch, want waarom zou deze training wel zorgen voor een blijvende verandering? Maar ik moet concluderen dat er heel veel al veranderd is en dat alles door eigenlijk niets meer dan een inzicht hoe ons brein werkt en wat je vooral niet meer moet doen om te veranderen. Eigenlijk was ik al die jaren in strijd met mijzelf en leverde die strijd niets op dan een herhaling van zetten; er veranderde niets blijvend. En nu heb ik ingezien op welk niveau ik wel zaken kan veranderen en is er al heel snel resultaat.

Ik raad iedereen die nu echt iets in zijn of haar gedrag wil veranderen deze training van Rob Droog en Cristina Henderson aan,
Annamarie (december 2016)

Het is een mooie training waarbij je diep moet gaan. Het is confronterend maar als je bereid bent de confrontatie aan te gaan, leer je wat jou beperkende overtuiging is. De puzzelstukjes vallen eindelijk in elkaar en leer je blijvend anders te denken en te doen.
Anoniem (mei 2016)

Na jaren van depressie , geen zelfvertrouwen,  onbegrip naar mezelf, enkele psychologen verder, een stom naampje opgeplakt te hebben gekregen waar ik mezelf nooit in heb kunnen herkennen, heeft de cursus Blijvend Anders mijn ogen geopend. Ik ervaar rust, ik begrijp mijn eigen reacties en mijn houdingen naar anderen. Ik ben er nog niet,  maar realiseer mij dat mijn leven vanaf nu alleen maar beter wordt. Mijn leven begint nu en dat besef geeft mij een gelukkig gevoel. Een gevoel die ik niet herken, maar mij een glimlach op mijn gezicht geeft. Ik kan eindelijk positief naar mijn toekomst kijken.

Ik adviseer iedereen om deze cursus te volgen.
Geen therapie, maar een stukje basiskennis over je eigen doen en laten!
Anoniem (mei 2016)

Blijvend anders,wat een toepasselijke naam voor deze cursus!!!
Het is echt blijvend anders voor mij geworden.
Ik heb deze cursus gevolgd en ben wel degelijk veranderd. Ik heb handvaten gekregen die me kunnen helpen in het dagelijks leven. Ik kan niet meer om mijn gevoel heen, voelt iets niet goed dan ga ik het aan en praat ik erover. Vroeger deed ik dat niet zo snel als nu en ging dat soms ten koste van mezelf.
Ik vond het soms erg moeilijk om voorbeelden uit mijn verleden te vertellen, maar ik merkte dat het ook een opluchting voor me was dat ik het gedeeld had. Het bleek ook bij anderen in de groep soms herkenbaar te zijn. Dat is fijn!
Ik vind het erg jammer dat de cursus afgelopen is.
Anoniem (mei 2016)

 

logo