Kracht van Bewustzijn

Deze cursus biedt je de mogelijkheid om de kracht van bewustzijn te gaan ontmoeten en in te gaan zetten voor jezelf. Bewustzijn is onder andere informatie en daar ligt in deze cursus de nadruk op. Bruikbare en toepasbare informatie over jezelf. Bijvoorbeeld over de werking van je denken, je emoties, je gevoelens, de invloed uit je verleden, je individuele bewustzijn en hoe dat allemaal samenhangt en samenwerkt. Maar we gaan verder, we gaan ook kijken naar onbewuste automatismen zoals de primaire en secundaire kind-redding-systemen, wat dat zijn, hoe zijn die ontstaan en hoe krijg je daar grip op?

Hoe meer je weet over jezelf en hoe het allemaal werkt in jezelf, hoe meer je ook in staat bent om daar duurzame veranderingen in aan te brengen. Soms is het erg gewenst om veranderingen aan te kunnen brengen in jezelf, zeker als er veel ellende en rottigheid is geweest in je leven, zeker als je worstelt met heftige gevoelens, zeker als je denken je alleen nog maar onderuit haalt…

Leer zien en voelen hoe het werkt in jezelf, leer die kennis en inzichten te gebruiken en wordt een gelukkiger mens. Zodra jij een gelukkig mens bent, ben je een geluk voor iedereen om je heen.

De cursus bestaat uit vijf avonden waarin drie modules worden behandeld:

1e module: de samenhang tussen je denken, emoties, gevoelens, verleden, omstandigheden, je lichaam, de onvoorziene gebeurtenissen, je individuele bewustzijn.

2e module: de werking en betekenis van de emotionele laag, de gevoelslaag en de laag van intimiteit.

3e module: wat is de individuele bewustzijnslijn en wat is de Bron.

Waar: Volksuniversiteit Boekel/Venhorst :
Wanneer:
Woensdag 4 oktober 2023
Woensdag 11 oktober 2023
Woensdag 25 oktober 2023
Woensdag 1 november 2023
Woensdag 8 november 2023
Tijden: van 19:30 uur – 21:30 uur.
Kosten: € 98,-