zaterdag 11 en 25 september en 9 oktober 2021

Een driedaagse cursus voor mensen
die hun gevoeligheid willen ontmoeten,
erkennen en gebruiken.

Hoe bewust ben je van je gevoelens en je eigen gevoeligheid?
Elk gevoel is een signaal, hoe gevoeliger je bent hoe meer signalen je binnenkrijgt. Hoe beter je deze signalen kunt begrijpen, ordenen en verwerken hoe meer jouw gevoeligheid jouw kwaliteit en kracht wordt.

 

"Deze driedaagse cursus begint dan ook met het verstrekken van informatie, informatie over jezelf in relatie tot de wereld waarin je leeft"

 

 

Dag 1: de kennisshop

In de ochtend behandelen we aan de hand van een eigen ontworpen model alle aspecten die een rol spelen in de wijze waarop we gevoelens waarnemen en interpreteren.
We gaan het dan onder andere hebben over de rol en betekenis van denken, emoties, gevoelens, het lichaam, de invloed vanuit ons eigen verleden, de invloed vanuit de omstandigheden, de verschillende levensfases waar we doorheen gaan.

Wat we hierin ook gaan bespreken is de werking van je eigen individuele bewustzijnslijn waaruit en waarmee je geboren bent. De individuele bewustzijnslijn die bepalend is voor de bandbreedte waarbinnen je leven zich bevindt en waar onder andere ook hoge sensitiviteit vandaan komt.

In de middag gaan we vervolgens aan de slag met handvatten om uit de strijd te komen en te blijven, met aspecten van jezelf waardoor het toelaten van gevoel soms zo moeilijk, pijnlijk en lastig is.


Dag 2: de workshop

Tijdens de kennisshop heb je leren zien hoe je eigen interne organisatie werkt, hoe jouw houding en gedrag ten opzichte van je eigen hoge gevoeligheid ontstaan is, hoe je dat in stand houdt en hoe je dat zonder strijd kunt aanpassen en/of veranderen zodat je gevoeligheid ook je kracht wordt.

Door middel van een eigen ontworpen oefening gaan we tijdens de tweede dag leren zien en voelen wat dat in je dagelijkse leven in relatie met je omgeving betekent.
Deze oefening is meestal een eyeopener richting je eigen houding en gedrag ten opzichte van je eigen hoge gevoeligheid van de de wereld én van de wereld om je heen.

Dag 3: de praatshop:

Dit is een dag van evaluatie, verdieping en uitwisseling.

Voor wie is deze cursus? 

Deze driedaagse cursus is voor alle mensen die definitief vrede willen sluiten en volop willen gaan leven en werken met hun eigen hoge gevoeligheid.

Dit alles uiteraard onder professionele begeleiding:

Rob Droog: auteur, trainer, docent en oprichter van Blijvend anders.
Cristina Henderson: counseling en psycho-sociale hulpverlener.

De data in 2021 is:
??

Tijd:
09.30 uur tot max. tot 16.00 uur (incl. half uurtje voor de lunch )

Groep:
max. 8 deelnemers per keer.

Prijs:
€ 475,-  incl. lunch én de bijbehorende boeken:
-De spelers van Blijvend anders
-Waarom heb ik mijn hoofd gestoten

(Dit bedrag kan uiteraard in drie termijnen betaald worden).

 

Deze cursus wordt ook verkort in drie avonden gegeven bij
de Volksuniversiteit Oss