Driedaagse workshop:
De kracht van bewustzijn

De eerstvolgende driedaagse workshop is in het voorjaar van 2024, u kunt zich nu reeds opgeven.

Maximaal 14 deelnemers dus niet te lang wachten….vol is vol. 

Wees welkom bij onze driedaagse workshop: 
De kracht van bewustzijn.
Ons streven is om samen uit de cirkel van chronisch lijden te komen.

Van vrijdag 19:00 uur tot zondagmiddag 16:00 uur
(incl. 2 overnachtingen/maaltijden) zijn we bezig om de onderste steen boven te krijgen over het hoe, wat en waarom van chronische pijnklachten.

We beginnen met overdracht van kennis en inzichten over hoe het allemaal werkt in jezelf. Hoe bijvoorbeeld de samenhang en samenwerking is tussen je denken,
emoties,
gevoelens,
de invloed van je verleden,
omstandigheden,
onvoorziene gebeurtenissen,
lichaam,
individuele bewustzijn,
de individuele bewustzijnslijn
en de bron waar alles uit ontstaat.
Dit zijn de tien factoren waar houding en gedrag uit is ontstaan en die houding en gedrag in stand houden.

Tijdens deze kennis en inzichtenoverdracht krijg je ook oefeningen aangeboden zodat je kunt voelen wat verteld wordt.
Hierin gaan we linken leggen tussen wat je denkt en voelt en hoe je lichaam daarop reageert.

Door het zien en voelen van de samenhang en samenwerking tussen de tien factoren wordt ook gelijk duidelijker hoe je daar zelf duurzaam verandering in aan kunt brengen.

Door de kennis en inzichten die je krijgt en deze op een juiste wijze in te zetten creëer je weer een stuk zelfregulatie.
Deze zelfregulatie is een voorwaarde om tot verandering te kunnen komen op psychisch en fysiek vlak.

ONS MOTTO: Eerst weten hoe het werkt, dan pas ermee aan het werk gaan. 

Kosten zijn: € 450 all in en opgeven is mogelijk bij 1 van de docenten:
Praktijk Den Hoogen: info@denhoogenreek.nl
Blijvend anders: info@blijvendanders.nl
Flow Pilates & Massage: info@flow-pilates.nl

 

En hoe was het?

Dit was onze eerste driedaagse workshop “De kracht van bewustzijn”.
Tijdens deze driedaagse hebben we een combinatie ingezet van kennis, inzichten, haptonomie en pilates. De overdracht van kennis en inzichten over jezelf op een flipover uitgewerkt afgewisseld met oefeningen om in en met je lijf te voelen hoe het zit…

Vrijdag kwamen alle deelnemers op tijd binnen en kregen de sleutel van hun eigen slaapkamer zodat ze hun spullen kwijt konden en eventueel even konden opfrissen en omkleden. Daarna een koffie/thee momentje en toen zijn we aan de slag gegaan met elkaar voorstellen en het uitspreken wat je hier heeft gebracht. Daarna volgde de theorie, oefeningen, uitwisselingen, stilte momenten, eten, drinken, slapen, lachen, theorie, oefeningen, uitwisselingen, stilte momenten,  huilen, eten, drinken, slapen, soms intensief, soms luchtig.

Het was een weekend van samen en van alleen, van delen met elkaar en van stil in jezelf kijken en voelen, van heftige ontmoetingen met nog open wonden en met reeds behaalde successen die je was vergeten.

Al met al was het een bijzonder weekend. Je stapt met elkaar vrijdagavond het schip in en met gezamenlijke krachten moet het schip van de wal af, de haven uit en de volle zee op. En zondagavond moet het schip weer gewoon aan de wal liggen. Zo trots op iedereen want zondag lag het schip inderdaad weer rustig in de haven en kon iedereen de wal weer op….maar nu met meer kennis, inzichten en ervaring.

Rob

Recensies: 

Hi,

Beetje aan de late kant maar hier is dan mijn recensie van de workshop “de kracht van bewustzijn”:

Rob droog deelt zijn kennis en inzichten over het bewustzijn op een fijne en duidelijk manier. Hierdoor vielen, voor mij, opeens alle puzzelstukjes op zijn plek. Het hoe en waarom je op een bepaalde situatie reageert, welke emoties daarbij komen kijken en hoe het anders kan zodat je helemaal in balans blijft in plaats van ‘omver geduwd’ te worden.  Het fijne van deze workshop is dat je met een kleine groep bent. Dit maakt het intiem waarin iedereen kan delen wat hij/zij wilt delen zonder dat een ander daar een oordeel over heeft. Je mag zijn zoals je bent.

Deze kennis in combinatie met haptonomie oefeningen en pilates oefeningen is een unieke setting waarbij je direct de gedeelde kennis kunt ervaren. Je bent letterlijk bezig met lichaam en geest. Met voelen en bewegen. Met emoties, gedachtes en eventuele fysieke klachten die de emoties opbrengen. Om die emoties toe te laten, er te laten zijn waardoor je ze vanzelf loslaat zonder in strijd te gaan met jezelf. Dit allemaal met een “down to earth” mentaliteit.

Een fijne maar intensieve workshop waar je bewust wordt van je denk patronen, je emoties en wat dit voor je fysieke gezondheid betekend. Een workshop waarin ook de essentie zit om weer te durven voelen en om emoties en (terugkerende) gedachtes los te laten.

Ik raad iedereen aan om deze workshop te volgen want het is een essentieel stuk (basis)kennis over je doen en laten. Het is zowel een verademing en een verrijking om bewust te zijn van deze kennis en inzichten en ze te leren toe te passen, wat niet altijd makkelijk is maar die keren dat het lukt geeft het je zoveel rust. Geef deze workshop als een cadeau aan jezelf, gun jezelf deze inzichten.

Dankjewel Rob, Gonny en Suzanne. Voor het delen van jullie inzichten. Voor het creëren van een veilige plek en voor de verdere begeleiding.

Maja

 

Hierbij mijn stukje over het workshopweekend van 31 maart/2 april 2023.

Het was een bijzonder inspirerend en verhelderend weekeinde. Een goede afwisseling van theorie en praktische oefeningen, gegeven door 3 enthousiaste cursusleiders.

De samenhang tussen je denken, je voelen en je lichaam wordt in dit weekeinde heel mooi duidelijk gemaakt en ervaren door middel van een interessante en inspirerende benadering over het bewustzijn (en de daarbij behorende modellen) en fijne oefeningen. Door de ideeën over de zogenaamde individuele bewustzijnslijn zijn veel puzzelstukjes bij mij op hun plaats gevallen! Dank hiervoor Rob, Gonny en Suzanne.

Dit weekeinde is een aanrader voor iedereen!!

Tineke