Kennisshop:
“De kracht van bewustzijn”

Wij stellen ons eerst aan je voor: 
Gonny van Boxtel (haptotherapeute): Praktijk in Reek
Rob Droog (eigenaar van Blijvend anders): Wie is Rob Droog

 

Deze kennisshop geef ik samen met Gonny van Boxtel. Gonny is haptotherapeute en samen met haar kennis en expertise kunnen we tijdens De Kennisshop verbanden leggen tussen het psychische en fysieke speelveld van houding en gedrag.

Eerst weten hoe het werkt in jezelf, dan pas met jezelf aan de gang gaan, dát is de nieuwe en ook de effectievere aanpak van Blijvend anders.

Hoe wil je echt iets in jezelf veranderen als je niet weet hoe het allemaal werkt van binnen?

Doel en opzet van de kennisshop is dan ook om kennis en inzicht over te dragen over de samenhang en samenwerking tussen onder andere je denken, je gevoelens, je emoties, de invloed van je eigen verleden, je individuele bewustzijn, je lichaam, de omstandigheden. Als je weet hoe dat werkt dan weet je ook veel beter wat je kunt doen om daar verandering in aan te brengen. Ga je daarna zelf aan de slag of met behulp van begeleiding, therapie of behandelingen dan zullen de effecten hiervan veelal succesvoller en duurzamer zijn.

Met behulp van een eigen en speciaal daarvoor ontwikkeld model kan deze samenhang snel en duidelijk inzichtelijk gemaakt worden. Stap voor stap krijg je te zien hoe vanaf het allereerste begin van jouw leven, jouw eigen houding en gedrag zich heeft ontwikkeld en hoe zich dat nu in allerlei situaties en omstandigheden laat zien.

De ervaring tot nu toe laat zien dat deelnemers tijdens de kennis- en inzichtoverdracht hun eigen leven en beleven (h)erkennen en zicht krijgen op hoe hun eigen leven zich ontwikkeld heeft en hoe ze het zelf doen. Hierdoor ontstaat al een grotere mate van het oplossend vermogen, zelfsturing en zelfregie richting de eigen houding- en gedragsaspecten.

In deze kennisshop gaat het over kennisoverdracht én dialoog waardoor theorie en praktijk elkaar kunnen ontmoeten. En hoe meer de deelnemers(ters) hun eigen verhaal er in willen delen, hoe dichter die kennis bij de praktijk kan komen te staan. Dat is overigens geen voorwaarde maar slechts een uitnodiging….

Voor wie deze Kennisshop bedoeld?

We kennen allemaal wel de frustratie van het last blijven houden van zaken uit het verleden, het niet gaan doen van wat je zou willen doen, het niet toekomen aan dingen die goed voor je zijn en het laten van dingen die slecht voor je zijn. Wat maakt dat je dit niet op lange termijn verandert krijgt? Niet snoepen maar gezond eten, meer bewegen en niet verzanden achter een scherm, je grenzen aangeven en niet de ander altijd geven wat hij vraagt, zijn voorbeelden die voor veel herkenning zorgen.

Om tot duurzame verandering te komen in je eigen houding en gedrag is kennis en inzicht nodig, inzicht hebben is het zien en begrijpen van samenhang. In dit geval de samenhang tussen alle aspecten waaruit en waardoor houding en gedrag is ontstaan, door in stand wordt gehouden en die je moet kennen om tot duurzame veranderingen te kunnen komen in jezelf. Zonder deze kennis en deze inzichten blijf je in het duister tasten en doe je maar wat en is het vaak bijzonder lastig te begrijpen waarom iets wel of niet lukt. Tijdens de Kennisshop krijg je van ons alle kennis en inzichten die nodig zijn om in jezelf te zien, te voelen en te begrijpen waarom je bent zoals je bent en doet zoals je doet. Dit zien, voelen en begrijpen stelt je in staat om beschadigde en/of verloren gegane verbindingen in jezelf weer te herstellen.

ln een kleine groep gaan we in 2 x 2 uur deze kennis en inzichten met je delen. Door herkenning te delen en/of vragen te stellen tijdens de Kennisshop kun je voor jezelf persoonlijke verdieping aanbrengen waar ook anderen mogelijk enorm veel baat bij hebben.
Vaak merken mensen dat ze niet de enige zijn die worstelen met verandering.

Hoe werkt het in mijzelf: Tijdens de eerste middag krijg je de uitleg over hoe het allemaal werkt in jezelf. Het gaat dan over de werking en samenhang tussen je denken, emoties, gevoelens, de invloed uit je verleden, de werking van je individuele bewustzijn, de invloed van omstandigheden, de invloed van de X-factor (onvoorziene gebeurtenissen en situaties), hoe je lijf op dat alles reageert, wat de werking vanuit de individuele bewustzijnslijn is en wat we onder bron verstaan. Kernpunt is het helder krijgen hoe al onze systemen soms bepaald worden door al dan niet bewuste kind redding systemen.

Hoe werkt het in relatie met de wereld om mij heen: Tijdens de tweede middag krijg je uitgelegd hoe je zonder strijd in of met jezelf duurzame veranderingen kunt aanbrengen in je houding en gedrag. Daarin wordt ook meegenomen hoe je dat vervolgens zonder strijd in je huis/werk omgeving vorm kunt geven.

Als je De Kennisshop hebt gevolgd en je duidelijk heeft gemaakt waar de schoen wringt en je wilt daar één op één op door gaan dan kan dat uiteraard. Dan maken we gewoon afspraken voor nadere individuele begeleiding.

Na de Kennisshop is het aan jou om de kennis en inzichten daar waar nodig te gaan gebruiken. Dan komt het op jouw moed en discipline aan waar we je uiteraard bij zullen blijven helpen en steunen.

 

Waar:
Praktijk Den Hoogen
, Mgr. Borretstraat 43, 5375 AB Reek
Wanneer:
Kennisshop 1-2023:
9 en 16 maart van 15:00 uur – 17:00 uur
Kennisshop 2-2023: 6 en 13 april van 15:00 uur – 17:00 uur   
Kennisshop 3-2023: 4 en 11 mei van 15:00 uur – 17:00 uur
Kennisshop 4-2023: 20 en 27 juli van 15:00 uur – 17:00 uur
Kennisshop 5-2023: 24 en 31 augustus van 15:00 uur – 17:00 uur
Kennisshop 6-2023: 21 en 28 september van 15:00 uur – 17:00 uur
Kennisshop 7-2023: 2 en 9 november van 15:00 uur – 17:00 uur
Kosten:
€ 100 per kennisshop (dus voor 2 x 2 uur)
Aanmelden:
haptotherapeute.reek@home.nl of info@blijvendanders.nl

 

Deze Kennisshop is een antwoord op
veel vragen en
een oplossing voor veel problemen.

Schrijf u in, neem deel, en groei!