De Driedaagse van
Blijvend anders

– duurzame veranderingen in houding en gedrag –

Voor iedereen die definitief iets wil veranderen in zichzelf.      

 

Het uitgangspunt van “de Driedaagse” is dat je jezelf effectiever kunt helpen als je eenmaal weet hoe het allemaal werkt in jezelf.

  • Als je bijvoorbeeld weet hoe de samenhang tussen je denken, emoties, gevoelens en je lichaam werkt.
  • Als je bijvoorbeeld weet hoe dat denken, emoties en gevoelens worden beïnvloed door je eigen verleden en alles wat je in je bewustzijn draagt.

Als je niet weet hoe het zit en werkt dan loop je de kans om op de verkeerde plekken de verkeerde dingen te doen.
Het gevolg kan dan zijn dat je moeite voor niets is geweest en dat wat je wilde veranderen dus niet veranderd.
Herhaling en terugval is dan meestal onvermijdelijk.

Kortom, onze insteek is om eerst maar eens te leren zien en begrijpen hoe jouw eigen innerlijke organisatie werkt. Want hoe wil je ooit oude open wonden herstellen in jezelf, oude patronen ombuigen of oude overtuigingen loslaten, als je jezelf en hoe alles zit en werkt in jezelf, nog niet echt kent?

De Driedaagse van Blijvend anders begint dan ook met overdracht van kennis en inzichten over je eigen interne organisatie. We gaan het dan hebben over alle aspecten die jouw huidige houding en gedrag bepalen. wij noemen die aspecten “de spelers op het speelveld van houding en gedrag”. Leer eerst eens zien hoe dat nu werkt en dan ontdek je tegelijkertijd waar het nog niet goed werkt. En als jij je eigen interne organisatie eenmaal kent, weet je ook gelijk waar je moet ingrijpen, hoe je dat moet doen, en wat de effecten zullen zijn. Dan ben jij de producent en regisseur van je eigen behandeling, van je eigen therapie.

Heb je al keihard gewerkt aan jezelf,
maar blijf je elke keer terugvallen
in dezelfde zwaarte,
moeite,
problemen en gedragingen?

Dan bestaat de kans dat jij en ook je docent, hulpverlener, coach, therapeut, behandelaar of spirituele healer, een paar spelers op jouw speelveld van houding en gedrag zijn vergeten mee te nemen in jouw wens om te veranderen.

Wil je effectief duurzame veranderingen
aanbrengen in jezelf,
dan zal je alle spelers
op het speelveld van houding en gedrag
mee moeten nemen, zoals:

  • je denken, je emoties, je gevoelens
  • de invloed vanuit je eigen verleden
  • je bewustzijn
  • de omstandigheden

Terugval is theoretisch niet meer mogelijk als er geen spelers meer op jouw speelveld van houding en gedrag aanwezig zijn die het nog op de oude wijze doen.
De oude wijze is dan weg, er is niemand meer om op terug te vallen. Groei en vooruitgang is dan onvermijdelijk………ook voor jou.

Het programma van de Driedaagse: 

– Dag 1: de kennisshop
In de ochtend behandelen we aan de hand van een eigen ontworpen model alle spelers op het speelveld van houding en gedrag zodat we deze leren (her)kennen.
Aan de hand van dat zelfde model leren we ook de samenhang en samenwerking tussen deze spelers op het speelveld van houding en gedrag te zien.
In de middag gaan we aan de slag met handvatten om uit de strijd te komen en uit de strijd te blijven met aspecten van jezelf, aspecten van een ander, een situatie of wat dan ook…

– Dag 2: de workshop
Tijdens de kennis en inzichten overdracht tijdens de eerste dag heb je leren zien hoe je eigen interne organisatie werkt, hoe jouw houding en gedrag ontstaan is, hoe je dat in stand houdt en hoe je dat zonder strijd kunt aanpassen en/of veranderen. Door middel van een eigen ontworpen oefening gaan we tijdens de tweede dag leren zien en voelen wat dat in je dagelijkse leven in relatie met je omgeving betekent.

– Dag 3: de praatshop:
Dit is een dag van evaluatie, verdieping en uitwisseling.

Voor wie is deze Driedaagse?

Voor iedereen die wakker wil worden, patronen wil herkennen
en zonder terugval verder wil.

De data in 2020:

Zaterdag 15 februari, 7 en 21 maart 2020 bij de Volksuniversiteit Oss
Inschrijven en betalen via deze link

Tijd:
09.30 uur – max. tot 16.00 uur (incl. half uurtje voor de lunch )

Groep:
minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers per Driedaagse.

Prijs:
€ 375,-  incl. het bijbehorende boek: de spelers van Blijvend anders.

Vragen via info@blijvendanders.nl