November 2018: Een gewaagde sprong van Blijvend anders in Oss

Een gewaagde sprong

Vijf avonden op donderdag 1-8-15-22-29 november 2018 van 19:30 uur tot 21:30 uur bij de Volksuniversiteit in Oss.
Inschrijven kan via deze link:  Volksuniversiteit Oss

Voor wie
Herken je de symptomen rondom depressieve gevoelens, een burn-out, HSP problematiek, chronische vermoeidheid, een eetverslaving of bijvoorbeeld ADHD, of wil je hier gewoon meer over weten, dan is deze cursus misschien iets voor jou.

Inhoud
Deze bovenstaande klachten en/of aandoeningen worden veroorzaakt door:
– een lage eigenwaarde
– hoge sensitiviteit.
De bedoeling is om grip te krijgen op deze twee ingrediënten, ze te leren kennen en ze aan te pakken, waardoor de kans op herhaling van bovengenoemde klachten verkleind worden.

Waarom
Als iemand met hoge gevoeligheid wordt geboren, zit daar vaak ook direct een bepaalde mate van levensangst aan verbonden. Door die hoge mate van gevoeligheid komt al van kinds af aan enorm veel binnen aan indrukken en waarnemingen, maar door die levensangst wordt er nagenoeg niets van geuit. Een lage eigenwaarde en miskenning van zichzelf is daar vaak het rechtstreekse gevolg van.

Vanuit het verlangen om betekenis te hebben, om toch iemand te kunnen zijn, ontstaan daar weer allerlei coping strategieën uit die de situatie vaak nog meer verergeren in plaats van oplossen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld perfectionisme, extreem please gedrag en allerlei vormen van verslavingen.

Opzet van de cursus
Deze cursus richt zich niet op het oplossen, healen of genezen van bovengenoemde problemen en/of klachten. Ook niet op de therapeutische benadering hiervan of één of andere truc of methodiek. Deze onderwerpen zullen puur vanuit kennis en inzichten benaderd worden. Dat zal gebeuren vanuit een zo breed mogelijk perspectief en er zal aan de slag gegaan worden met alle hoe, wat, waarom, waardoor en waarvoor vragen, zodat ná deze vijf avonden bekend is hoe het zit, hoe het werkt, en wat je er indien van toepassing zelf aan kunt gaan doen.

Onderwerpen die vanuit een breed perspectief behandeld zullen gaan worden zijn onder andere:

  • hoe werkt het denken,
  • wat zijn emoties,
  • wat zijn gevoelens,
  • hoe kan het verleden je nog bepalen,
  • wat is bewustzijn,
  • wat is reïncarnatie en hoe werkt dat,
  • wat is de ziel en hoe werkt die,
  • wat zijn chakra’s en welke rol spelen die in het geheel.

Misschien tot dan,
Rob

inschrijven kan via deze link: Volksuniversiteit Oss