Cursus: Zicht op emoties en gevoelens in Oss.

Zicht op emoties en gevoelens

Drie avonden op woensdag 21 en 28 maart en 4 april 2018 bij de Volksuniversiteit in Oss (opgeven via deze link:  Volksuniversiteit Oss)

Een heldere verklaring

Hoe komt het dat je je soms vrolijk en gelukkig voelt, maar soms ook verdrietig, kwaad of juist depressief? Waar komen die emoties vandaan en hoe kun je ermee omgaan?
Op een begrijpelijke manier krijg je meer grip op de werking van emoties en gevoelens. Je zult ook merken hoe het onderbewustzijn van invloed is op ons dagelijks leven. Deze drukke wereld kan een lastige plek zijn voor mensen die worstelen met hun emoties en gevoelens. Het leren omgaan met emoties en gevoelens wordt nogal eens vervangen door het slikken van bijvoorbeeld anti-depressiva.

Inhoud van de cursus
Deze cursus geeft je een heldere en zeer toegankelijke kijk op onze emoties en gevoelens. Het zijn emoties en gevoelens wezenlijke aspecten met betrekking tot ontspanning, humor, liefde, relaties, gezondheid en gelukkig zijn. Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waar komen emoties en gevoelens vandaan?
  • Wat is de samenhang tussen een emotie en een gevoel?
  • Welke rol speelt het denken en ons eigen verleden in de beleving van een emotie of een gevoel?
  • En kun je daar grip en zicht op krijgen?
  • Ook emoties en gevoelens die je niet direct kunt verklaren komen aan bod. Met andere woorden: hoe werkt ons onderbewustzijn?

Het model van Droog
Je verdiept zich in deze onderwerpen aan de hand van het zogenaamde Model van Droog. Het Model van Droog is de afgelopen twintig jaar door Rob Droog ontwikkeld. Als therapeut en maatschappelijk werker had hij behoefte aan een simpele en voor iedereen begrijpelijke uitleg over de samenhang en wederzijdse beïnvloeding van het denken, emoties, gevoelens en de invloed van ons eigen verleden op dat alles.

Misschien tot dan,
Rob

inschrijven kan via deze link: Volksuniversiteit Oss