Corona; opeens is alles anders.

Iedereen zal beseffen dat deze tijd véél los kan maken wat
voorheen “veilig’ opgeborgen lag.

Opeens buitenshuis geen afleidingen meer en een gedwongen afstand tussen mensen, en binnen in huis wekenlang dichter op elkaar.

Dit kan in huis leiden tot stress en spanningen. Minder afleiding levert vaak meer confrontatie op. Confrontatie met dingen die normaal gesproken veilig waren opgeborgen in onze eigen innerlijke container. Een opslagplaats voor alles wat we nog niet willen of durven te bespreken. Deze container kan dicht blijven zolang we voldoende afleiding hebben en deze container niet gaat overlopen. Door gebrek aan afleiding en het niet meer weg kunnen vluchten kan het zijn dat de inhoud van deze “container’ nu volop in beweging is gekomen.

En wat nu….hoe gaan we bespreken wat we liever in die container hadden willen houden. Hoe gaan we om met confrontaties, hoe blijven we uit de strijd met de inhoud van onze eigen container, hoe blijven we uit de strijd met de ander….

Tijdens deze lezing gaan we het in twee avonden uitgebreid hebben over deze beweging en waarom nu wel en voorheen niet én hoe blijf je uit de strijd met de inhoud (van jezelf of van de ander) en kom je tot een ontmoeting daarmee….

Helaas gaan onderstaande cursussen niet door i.v.m. de corona maatregelen. Zodra we weer mogen, zal ik hier een update plaatsen.

Plaats: Volksuniversiteit Oss
Datum: donderdag 3 en 10 december 2020
Tijd: 19:30 uur – 22:00 uur
Kosten:
€ 35,- p.p. incl. koffie/thee

Plaats: Volksuniversiteit Boekel-Venhorst
Datum: woensdag 27 januari en 3 februari 2021
Tijd: 19:30 uur – 22:00 uur
Kosten:
€ 45,- p.p. incl. koffie/thee