Blijvend anders
              Veranderen doe je zo…..

“Echt veranderen doe je zo” is een boek geschreven door Rob Droog waarin hij beschrijft hoe je met behulp van wetenschappelijke, non-wetenschappelijke en mystieke kennis en inzichten tot duurzame en succesvolle veranderingen in je eigen houding en gedrag kan komen. Het boek richt zich op het bewust worden en bewust zijn van jezelf en je eigen gevoelens en het volgen van je eigen spoor om tot die duurzame verandering te komen. Rob geeft aan dat hij het boek heeft geschreven omdat er in zijn beleving behoefte is aan een hulpmiddel om mensen te helpen bij het voorkomen van stagnatie en terugval bij het proberen te veranderen van dat wat in de weg staat en groei en ontwikkeling tegenwerkt.

Dit boek biedt in begrijpelijke taal van A tot Z kennis en inzichten aan over het ontstaan, het in stand houden én het veranderen van je eigen houding en gedrag. Hoe zwaarder het leven voor je is, hoe belangrijker het is om te weten hoe dat komt, hoe dat werkt en hoe je optimaal gebruik kunt maken van de veranderings-ruimte die er is. Uitgangspunt is dan ook: eerst weten hoe het allemaal werkt in jezelf en dan pas ermee aan het werk gaan.

 

Alle hoofdstukken in dit boek zijn puzzelstukjes die nodig zijn om uiteindelijk te kunnen zien en begrijpen hoe het allemaal werkt in jezelf. Dat besef zal je helpen om duurzame veranderingen aan te brengen in hoe je denkt, voelt en handelt.

Daadwerkelijke veranderingen, groei en ontwikkeling kunnen pas ontstaan als we de bereidheid, kennis, inzichten én handvaten hebben om te veranderen…

Dit boek is te bestellen via de onderstaande link, je kunt ook de onderstaande QR code gebruiken:

Blijvend anders, veranderen doe je zo.....  

Het ontstaan van dit boek:

Media volgend jaar is het 40 jaar geleden dat door de psychose van mijn toenmalige partner ons leven compleet onderuit is gegaan én de voor mij onvermijdelijke zoektocht naar het hoe en waarom van die psychose is begonnen. Een zoektocht die in eerste instantie volledig gericht was op haar psychose en de hoop om haar te kunnen redden. De meest bittere pil in mijn leven was na 20 jaar zoeken, vechten en worstelen de conclusie dat ik haar niet heb kúnnen redden.

Ergens onderweg veranderde die zoektocht in een bredere zoektocht en ging het niet meer alleen over die psychose maar om het hoe en waarom van het leven, lijden, leren, en alles wat zich daarbinnen afspeelde. Een zoektocht die me van een reguliere medische wetenschappelijke benadering naar Bhagwan, Zohra Noach en vele, vele anderen heeft gebracht. Het waren wilde en volle jaren met vaak diepe dalen, veel verwarring maar ook met prachtige vergezichten. Talloze overtuigingen kwamen en gingen ook weer. Wat echter bleef hangen is dat wat echt werkte, wat echt werkte bleek vaak ook een kern van waarheid te bevatten.

Door mijn werk als therapeut, docent en later als maatschappelijk werker werd in het werken met cliënten altijd vrij snel duidelijk wat wel of niet werkte. Daarin bleek de overdracht van kennis en inzichten vaak goede en duurzame resultaten op te leveren. Daaruit is mijn moto ontstaan: eerst weten hoe het werkt in jezelf en dan pas met jezelf aan het werk gaan.

Door de jaren heen heb ik al die kennis en inzichten beschreven in folders, readers, en uiteindelijk in een aantal boeken. Dit laatste boek is een samenvoeging van alle voorgaande boeken én een aanvulling van mijn bevindingen van de afgelopen jaren. Mijn laatste bevindingen gaan voornamelijk over de bron waar alles uit ontstaan is, de individuele bewustzijnslijn en het individuele bewustzijn. Vooral de rol en betekenis van het individuele bewustzijn en de individuele bewustzijnslijn nemen in dit boek dan ook een grote plek in.

Met deze laatste bevindingen is voor mij het plaatje rond om inzicht te krijgen in het hoe en waarom van het leven, vanaf de bron tot het hier en nu.

Het voelt nu ook als klaar, dit alles beschrijven voelde als mijn opdracht. Of dat ook echt zo is zal blijken. Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit laatste boek.

Hopelijk helpt het de lezen verder om tot meer begrip en sturing te komen van het eigen leven en beleven….

 

Rob Droog     

      Als leven je zwaar valt, als je te dealen hebt met bijvoorbeeld pijn, verlies, angsten of teleurstellingen en je wilt daar duurzame verandering in aanbrengen, dan zou de inhoud van dit boek je een aardig eind op weg kunnen helpen.

Noot: als je nog interesse hebt in één van mijn voorgaande boeken,
mail me en ik zorg dat het besteld en opgestuurd wordt.
Het boek: ” het model van Droog” is helaas niet meer verkrijgbaar….