De Driedaagse ©

Voor iedereen die definitief iets wil veranderen in zichzelf.

Lees verder of ga even kijken en luisteren

Ben je van plan, of heb je al NLP gevolgd, al mindfullness gedaan, ben je al gecoacht, heb je al MDR gehad, heb je al medicatie geslikt, is je depressie al uitbehandeld maar je voelt je nog steeds down, heb je al gewerkt aan je zelfbeeld en nog steeds vind je jezelf onwaardig, heb je al yoga gedaan, heb je je al eens vol laten prikken met naalden, heb je “The Secret” al drie keer gelezen, alle uitzendingen van Dr. Phil gevolgd en ben je al gestopt met roken en drinken van alcohol, heb je al talloze cursussen en trainingen gevolgd…

kortom, heb je al keihard gewerkt aan jezelf maar blijf je elke keer terugvallen in dezelfde zwaarte, moeite, problemen en gedragingen?

Dan bestaat de kans dat jij, en ook je docent, hulpverlener, coach, therapeut, behandelaar of spirituele healer, een paar spelers op jouw speelveld van houding en gedrag zijn vergeten mee te nemen in jouw wens om te veranderen.

Wil je effectief duurzame veranderingen aanbrengen in jezelf, dan zal je alle spelers op het speelveld van houding en gedrag mee moeten nemen, zoals je denken, je emoties, je gevoelens en de invloed vanuit je eigen verleden.

Terugval is theoretisch niet meer mogelijk als er geen spelers meer op jouw speelveld van houding en gedrag aanwezig zijn die het nog op de oude wijze doen. De oude wijze is dan weg, er is niemand meer om op terug te vallen. Groei en vooruitgang is dan onvermijdelijk………ook voor jou.

Tijdens de Driedaagse leer je:

– Dag 1, de kennisshop: alle spelers op het speelveld van houding en gedrag kennen, tegelijkertijd de samenhang en samenwerking tussen deze speler op het speelveld van houding en gedrag te zien. Ook krijg je handvatten om uit de strijd, weerstanden en non-acceptatie te blijven met jezelf en/of met anderen.

– Dag 2, de workshop: door middel van een oefening te zien en te voelen wat dat in je dagelijkse leven en beleven betekent en vervolgens zonder strijd in of met jezelf daar waar nodig is verandering aan te brengen in de samenwerking of het samenspel van jouw spelers….

– Dag 3, de praatshop: dag van evaluatie, verdieping en uitwisseling.

Voor wie is deze Driedaagse?
Voor iedereen die wakker wil worden, patronen wil herkennen en zonder terugval verder wil.

De data:

Op de zaterdagen: 2 september, 16 september en 7 oktober 2017 te Eemnes.
(update d.d. 25 juni:
VOL )

Op de zaterdagen: 21 oktober, 4 november en 18 november 2017  te Eemnes.
(update d.d. 25 juni: 5 deelnemers)

Op de zaterdagen: 28 oktober, 11 november en 25 november 2017 te Oss.
(je kunt jezelf hiervoor opgeven via:Volksuniversiteit Oss , maar uiteraard ook via ons emailadres)

Tijd: 09.30 uur – 15.30 uur (incl. uurtje er even tussenuit voor bv. lunch )

Groep: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers per Driedaagse.

Prijs: totaal € 195,- incl. BTW en inclusief een uitgebreide reader.
Voor het bijbehorende (les)boek “De spelers van Blijvend anders” (wat tijdens de cursus verkrijgbaar is) € 16,50.

Is het geld een probleem, haak niet af maar mail of bel ons.

Vragen of aanmelden via info@blijvendanders.nl

 

Recensies over de Driedaagse

Jos

Lieve Christina en Rob,

Blij dat ik voor jullie gekozen heb en de Driedaagse, spreek ik graag mijn positieve bevindingen uit na deze bijzondere ervaring. In deze 3 dagen heb ik uitleg ontvangen hoe het brein van de mens werkt door de invloeden uit het jeugdige verleden en waar die inzichten voor nodig zijn om bewust te worden van mijn huidige gedrag, maar bovenal hoe ik er verandering in aan kan brengen zodat mijn frustraties naar een rustige plaats gebracht kunnen worden. Zelfs op zo’n korte termijn ervaar ik al veranderingen en ik zie nu al uit welke groei dit voor mij zal betekenen. Hadden jullie maar eerder op mijn pad gekomen denk ik wel eens, maar ik ben er waarschijnlijk nog niet aan toe geweest. Met mijn volste vertrouwen kan ik jullie aanbevelen aan mensen die naar rust en voldoening in het leven streven.

Lieve groet, Jos

Marguerite
Beste Rob en Cristina,
Mijn ervaringen van de afgelopen 3-daagse zijn niet in een verhaal te vatten.
Woorden kwamen bij me boven, die ik graag met jullie – en anderen wil delen. (mijn voornaam mogen jullie noemen op de site)

verrassend
verhelderend
verdiepend
verruimend
verheugend
veranderend
verademend
verbindend
vernieuwend
versterkend
verstorend
verzoenend
en dit alles onder de deskundige, bezielende en betrokken leiding van Rob en Cristina.
Een ervaring die ik niet had willen missen en die ik van harte gun aan mensen op zoek.
Rob en Cristina, jullie heel veel dank en ik hoop dat jullie velen op weg kunnen helpen.
Warme groet,

Willy: Zojuist thuisgekomen van de laatste dag van de driedaagse ‘Blijvend Anders’…. en ja, dat is het: Blijvend Anders.
Maar wát is het nu precies dan dat Blijvend Anders? Als je het weet, kun je het niet meer ontkennen, werd door één van de cursisten gezegd, en zo is het.
Het is geen therapie en ook geen zweverig gedoe. Nee, gewoon down to earth krijg je uitgelegd en krijg je door hoe dingen nu eigenlijk werken. En daarna moet je er natuurlijk zelf mee aan de slag. Ik ben in 3 dagen heel veel wijzer geworden en heb daar een ervaring voor het leven opgedaan.
En samen met een groep fijne mensen een reis gemaakt door inzichten en wijsheid. Ik voel me echt een stuk rijker nu.
Lieve Christina en Rob, dank dat jullie ons bij de hand hebben genomen op deze reis en de tools hebben gegeven om het nu zelf te doen.
Als het nodig is, schrijf ik gewoon weer een K en een V op mijn hand 😉
Veel liefs,

Rikje: Nou, het schip is van de kant hoor, en hoe?! Eigenlijk zou iedereen deze driedaagse workshop moeten volgen. Het geeft zoveel inzicht in je eigen (onbewuste) denken en handelen. De herkenning in de verhalen en issues van de anderen in de groep was heel waardevol, zo kreeg je antwoorden op vragen die je zelf nog niet had bedacht! Echt een aanrader! Dank je wel Rob en Cristina.

Wilma: Gister de laatste dag van de driedaagse van Blijvend Anders. Wat heb ik veel geleerd! Over mezelf maar ook hoe ik met een ander om kan gaan door mijn gedrag te veranderen. De tips van Rob, inzichten van Cristina en het daaruit voortvloeiende bewustzijn waren zeer leerzaam.
Jammer dat het maar 3 dagen waren!

Annemarie: Een week geleden de Driedaagse van Blijvend anders afgerond… Eigenlijk was ik erg sceptisch, maar ging toch in op de uitnodiging van mijn dierbare vriendin Cristina Henderson . Sceptisch, want waarom zou deze training wel zorgen voor een blijvende verandering? Maar ik moet concluderen dat er heel veel al veranderd is en dat alles door eigenlijk niets meer dan een inzicht hoe ons brein werkt en wat je vooral niet meer moet doen om te veranderen. Eigenlijk was ik al die jaren in strijd met mijzelf en leverde die strijd niets op dan een herhaling van zetten; er veranderde niets blijvend. En nu heb ik ingezien op welk niveau ik wel zaken kan veranderen en is er al heel snel resultaat. Ik raad iedereen die nu echt iets in zijn of haar gedrag wil veranderen deze training van Rob Droog en Cristina Henderson aan

Deze volgende drie recensies gaan over de Driedaagse die gegeven is te Eemnes op 2 april, 16 april en 7 mei 2016. Dat was een training voor vier deelnemers.

Je kunt eventueel in contact komen met hun, maar om privacy redenen via Blijvend anders.

1. Puzzelstukjes!!
Het is een mooie training waarbij je diep moet gaan. Het is confronterend maar als je bereid bent de confrontatie aan te gaan, leer je wat jou beperkende overtuiging is. De puzzelstukjes vallen eindelijk in elkaar en leer je blijvend anders te denken en te doen.

2. I just started with living!!

Na jaren van depressie , geen zelfvertrouwen,  onbegrip naar mezelf, enkele psychologen verder, een stom naampje opgeplakt te hebben gekregen waar ik mezelf nooit in heb kunnen herkennen, heeft de cursus Blijvend Anders mijn ogen geopend. Ik ervaar rust, ik begrijp mijn eigen reacties en mijn houdingen naar anderen. Ik ben er nog niet,  maar realiseer mij dat mijn leven vanaf nu alleen maar beter wordt. Mijn leven begint nu en dat besef geeft mij een gelukkig gevoel. Een gevoel die ik niet herken, maar mij een glimlach op mijn gezicht geeft. Ik kan eindelijk positief naar mijn toekomst kijken.

Ik adviseer iedereen om deze cursus te volgen. Geen therapie, maar een stukje basiskennis over je eigen doen en laten!

3. Blijvend anders,
Wat een toepasselijke naam voor deze cursus!!! Het is echt blijvend anders voor mij geworden. Ik heb deze cursus gevolgd en ben wel degelijk veranderd. Ik heb handvatten gekregen die me kunnen helpen in het dagelijks leven. Ik kan niet meer om mijn gevoel heen, voelt iets niet goed dan ga ik het aan en praat ik erover. Vroeger deed ik dat niet zo snel als nu en ging dat soms ten koste van mezelf. Ik vond het soms erg moeilijk om voorbeelden uit mijn verleden te vertellen, maar ik merkte dat het ook een opluchting voor me was dat ik het gedeeld had. Het bleek ook bij anderen in de groep soms herkenbaar te zijn. Dat is fijn! Ik vind het erg jammer dat de cursus afgelopen is.

Bedankt Wilma !!!!!

Deze volgende recensie gaat over de Driedaagse die momenteel gegeven wordt te Eemnes. 

Hi Rob en Cristina,

Met liefde en plezier heb ik een stukje geschreven voor jullie facebookpagina. Ikzelf kom namelijk nooit op facebook, maar als jullie het daarop willen plaatsen, dan graag!!

“In mijn leven van inmiddels 60 jaren zijn nogal wat dingen gebeurd waardoor ik mij flink uit mijn evenwicht heb laten brengen. Sterker nog ik zit momenteel middenin mijn 3e (!) burnout, niet echt goed bezig dus. In de loop van de jaren heb ik vele therapiëen gevolgd en alles hielp meestal wel ’n klein beetje, maar vooral hielp het maar een beperkte periode. Steeds verviel ik weer in mijn oude destructieve gewoontes waardoor ik opnieuw ziek werd. De hulp echter die ik bij Blijvend Anders / Rob en Cristina ervaar is ZO BIJZONDER dat ik dat niet even kan omschrijven, ik raad je aan: ga het ervaren!! Deze mensen werken zo vanuit hun hart en dat voel je; zij brengen je terug bij je oorspronkelijke zelf door naast je te gaan staan in plaats van boven je zoals elders vaak het geval is. Ik gun iedereen deze ervaring!”

Je mag mijn voornaam erbij plaatsen, net als bij de recensies op jullie website.

Tja, zelfs mijn dochter zei vanmorgen aan de telefoon: tjee mam, je klinkt zo anders, zoveel beter.
Haha, “blijvend anders” hopelijk!

Lieve groet,

Wilma

Recensies met betrekking tot de eerste terugkomdag Driedaagse in mei 2017

Een jaar ná de oprichting van Blijvend anders en meerdere Driedaagse(s) verder…………hebben we afgelopen zaterdag de eerste terugkomdag gegeven met als thema: het leven ná de Driedaagse.

Net hebben we de eerste recensie van Rikje van der Steeg hierover mogen ontvangen, waar we uiteraard héél blij mee zijn:

Afgelopen zaterdag was de terugkomdag Blijvend Anders, nadat ik in november/december vorig jaar de Driedaagse had gevolgd. Het was goed om weer even de puntjes op de i te zetten qua theorie/model.

Daarnaast hebben Rob en Cristina op hun eigen, bijzondere wijze uitgelegd hoe je uit de innerlijke strijd met jezelf kunt stappen en dat kon ik goed gebruiken.

Tijdens de Driedaagse heb ik de theorie zo opgevat dat ik uit de strijd met een ander kan stappen door te vertragen, maar ik had me niet gerealiseerd dat dat ook van toepassing kan zijn op de strijd met jezelf.

Het eerste resultaat is nu alweer voelbaar/merkbaar!

Het was weer een inspirerende dag, waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Dank Cristina en Rob voor jullie wijze lessen!

Tweede recensie van Willy:

Lieve Cristina en Rob,

Terugkomdag Blijvend Anders…heb ik die nodig? Mmm, het gaat me eigenlijk best goed af om het geleerde toe te passen. Maar na verloop van tijd heeft het ‘toepassen van de regels’ ook wel wat vragen opgeroepen. Weet je wat, ik schrijf me gewoon in en zie wel wat er behandeld wordt. Dit dacht ik vooraf. En toen was de dag daar. Een fijn weerzien met jullie natuurlijk en heel nuttig om het geleerde weer even op te frissen. En net als tijdens de trainingsdagen heb ik weer veel geleerd, van jullie, maar zeker ook van de verhalen en ervaringen van de medecursisten. Geen spijt van de inschrijving en zeker aan te raden voor alle cursisten die met vragen zitten of die wel een opfrisser van de kennis kunnen gebruiken. Deze cursus gun ik iedereen, het maakt het leven net even leuker!  En de terugkomdag maakt het net even completer.

En de lunch was weer grandioos J

Heel veel succes en veel liefs,

Willy